• 1

Zvezde TikTok-a zarađuju više od direktora najuspešnijih kompanija: Odakle dolazi toliki novac?

Kao najplaćeniji TikToker, Čarli D'Amelio je prošle godine zaradila više od izvršnog direktora Ekson Mobajla, Darena Vudsa, i izvršnog direktora Starbaksa, Kevina Džonsona

  • 1
tik tok

Foto: Freepik

Iako mnogi osporavaju "moderna zanimanja", biti TikToker danas je vrlo unosan posao. Najpre da pojasnimo, reč je o ljudima koji zarađuju od društvene mreže TikTok, odnosno od broja pratilaca, sponzorstava i ukratko - popularnosti.

TikTok zvezde poput sestara Diksi i Čarli D’Amelio i Edison Rae zarađuju više novca od mnogih izvršnih direktora kompanija iz indeksne korpe S&P 500.

Nedavna Forbsova lista rangirala je sestre Čarli i Diksi kao kreatore sadržaja koji zarađuju najviše (eng. top-earning content creators), nakon što su u 2021. zaradile 17,5 miliona dolara i 10 miliona dolara, respektivno, kroz sponzorisan sadržaj, ugovore o podršci brenda i druge poslovne poduhvate.

Kako je zapazio WSJ, to stavlja zaradu sestara u rang sa većinom izvršnih direktora najprofitabilnijih američkih firmi, čija je srednja zarada iznosila 13,4 miliona dolara u 2020.

Kao najplaćeniji TikToker, Čarli D'Amelio je prošle godine zaradila više od izvršnog direktora Ekson Mobajla, Darena Vudsa (15,6 miliona dolara) i izvršnog direktora Starbaksa, Kevina Džonsona (14,7 miliona dolara) u 2020. godini.

Njena sestra Diksi je, prema zaradi, bila uspešnija od Gerija Kelija, direktora "Southwest Airlines" (9,2 miliona dolara), dok je Edison Rae prošle godine zaradila 8,5 miliona dolara. To je više nego što je zaradio CEO "Costco", Kreg Jelinek (8,3 miliona dolara).

TikTok je danas veoma popularna mreža, u vlasništvu kineske tehnološke kompanije "ByteDance". Trenutno broji više od milijardu aktivnih korisnika mesečno.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charli D'Amelio 🔵 (@charlie_dmeilio)

 

 

Tokom 2020. gigant iz sveta kafe, "Dunkin'", udružio se sa Čarli D'Amelio, kako bi kreirao piće pod nazivom The Charli, dok je Rae uložila u svoju kolekciju šminke. Forbs je primetio da su najplaćeniji TikTokeri na njegovoj listi zajedno zaradili 55,5 miliona dolara prošle godine - 200% više u odnosu na rangiranje iz 2020. Ipak, čak ni bankovni račun Čarli D'Amelio ne može da se poredi sa najbogatijim holivudskim slavnim ličnostima ili top izvršnim direktorima S&P 500.

Slavna ličnost iz "klana" Kardašijan, Kajli Džener, navodno je zaradila 590 miliona dolara u 2020. nakon prodaje kontrolnog udela u svom kozmetičkom brendu, dok je izvršni direktor Epla, Tim Kuk, zaradio skoro 99 miliona dolara prošle godine.

Video: Čuveni dr Branislav Milovanović nam otkriva sve o hroničnom umoru: Kako se prepoznaje i leči

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    1. februar 2022 | 02:38

    Radije ću raditi za minimalac nego zarađivati milione od tikitokija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>