• 1
 ≫ 

Kurc pored posla za Amerikance, osnovao i svoju firmu: "Želi da plaća porez u Austriji"

 ≫ 

Prijatelji Kurca kažu da je video veliku šansu u privatnom biznisu

  • 1
Sebastijan Kurc Foto: Tanjug/AP

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc osnovao je firmu u Austriji pod imenom "SK Menadžment".

Pored posla "globalnog stratega" u američkoj kompaniji "Til Kapital" Petera Tila, podržavaoca Donalda Trampa, on je sada otvorio i sopstvenu firmu sa sedištem u Donjoj Austriji.

Iz dokumenata o osnivanju proizilazi da je Kurc samostalni vlasnik i direktor "SK Menadžment", kompanije čija je prijavljena delatnost pre svega pružanje usluga menadžmenta, savetovanje, ali i učešće u drugim firmama.

Kako prenose austrijski mediji Kurc je osnovao firmu jer želi da i dalje porez plaća u Austriji. Od februara Kurc će, sa partnerkom Suzane i sinom Konstantinom, redovno putovati između Los Anđelesa i Austrije.

Inače, Kurc se početkom decembra prošle godine povukao, posle deset godina, sa svih političkih funkcija nakon što je postao predmet istrage zbog sumnje u proneveru i mito.

Prijatelji Kurca kažu da je video veliku šansu u privatnom biznisu i da mu novi zadaci predstavljaju zadovoljstvo, pa im poklanja veliku pažnju.

Video: Puste ulice Beča: Austrija po četvrti put u potpunom lokdaunu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>