• 0

Spotify odlučio da suzbije dezinformacije o koroni: Svaki sporan sadržaj pratiće upozorenja

U desetominutnom Instagram videu, objavljenom danas, voditelj Rogan je rekao da će se truditi da u svojoj emisiji predstavi ljude s različitim mišljenjima

  • 0
Daniel Ek, Spotify Danijel Ek / Foto: Profimedia/Lars Pehrson/SvD/AFP

Muzička onlajn platforma iz Švedske, Spotify, najavila je da će objavljivati upozorenja uz svaki podkast sadržaj, u kojem se pominje virus korona.

Izvršni direktor kompanije, Danijel Ek, najavio je juče, 30. januara, da će "usmeravati slušaoce podkasta do tačnih informacija", odnosno ka informativnim centrima koji imaju činjenice o pandemiji.

Kako je preneo BBC, prema rečima Eka, "upozorenja će usmeravati slušaoce na centar platforme, specijalizovan za kovid-19, kao resurs koji pruža jednostavan pristup činjenicama i ažuriranim informacijama koje dele naučnici, lekari, akademici...".

Taj potez je usledio nakon što su muzičari, predvođeni Nilom Jangom, zatražili od Spotify-a da ukloni njihovu muziku ili da prekine saradnju sa voditeljem podkasta, Džoem Roganom.

Naime, Jang je negodovao zbog podkasta Džoa Rogana koji se emituje na Spotify-u, navodeći da se tako "šire dezinformacije o vakcinama protiv kovida-19", te je odlučio da se njegova muzika ukloni sa platforme.

U desetominutnom Instagram videu, objavljenom danas (31. januar), Rogan je rekao da će se truditi da u svojoj emisiji predstavi ljude s različitim mišljenjima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

"Izvinjavam se ako sam vas razljutio. Daću sve od sebe da izbalansiram kontroverzna gledišta, sa perspektivama drugih ljudi, kako bismo mogli pronaći bolje mišljenje", naveo je Rogan i negirao optužbe za širenje dezinformacija, ističući da "nikada nije ništa pokušao, osim da razgovara sa ljudima".

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>