• 1
 ≫ 

Šta se desi kada se udruže filozofi i IT stručnjaci?

 ≫ 

Može li tehnologija da čita misli u svrhu umetnosti i kulture bila je jedna od tema Digital Society Talks 2021

  • 1
Digital Society Talks 2021

Foto: IFDT

Humanisti i IT stručnjaci moraju da rade zajedno na tome da ovaj svet bude bolje mesto.

Ovog vikenda, održana je otvorena tribina o digitalnom društvu 2021 u organizaciji Laboratorije za digitalno društvo, instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

Razgovori na ovu temu ujedinjuju naučnike, tehnološke stručnjake, poslovne lidere i kreatore javnih politika s toga su u panelima učestvovali strunjaci koji su sa prisutnima podelili svoje mišljenje u vezi pitanja koja oblikuju digitalno društvo.

Neke od tema panela bile su: Uticaj veštačke inteligencije na budućnost društva, Etika u veštačkoj inteligenciji: uvidi i izazovi, šta treba da se uradi u javnom i privatnom sektoru kako bi se obezbedila odgovorna veštačka inteligencija, Digitalne tehnologije u umetnosti i kulturi, Svet pre i posle influensera: društveni i ekonomski uticaj.

Prisutni su imali priliku da postavljaju pitanja i vode dijalog sa panelistima, kao i da se nakon panela sa njima lično upoznaju.

Ocenjeno je da su ovakvi događaji odlična prilika za umrežavanje ljudi koji dele istu viziju, koja stremi ka napretku kada je reč o oblikovanju digitalnog društva.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. decembar 2021 | 17:12

    Prirodna inteligencija ubacena na platformu vestacke inteligencije,kako god covek mora biti prisutan jedino sto je brojnost znatno umanjena ljudskih resursa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>