• 0

Rasulo u Tviteru: Ostalo im tek 20% zaposlenih, neki primaju plate, a ne rade

Kompanija sada ima manje od 550 inženjera sa punim radnim vremenom

  • 0
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter

Foto: Tanjug/AP

Više od 6.000 zaposlenih na Tviteru – ili oko 80 odsto radne snage kompanije – dalo je otkaz ili je otpušteno otkako je milijarder Ilon Mask kupio kompaniju, izvestio je u petak CNBC, pozivajući se na podatke iz interne evidencije ove platforme.

Prema dokumentima, Tviterov broj zaposlenih sa punim radnim vremenom je smanjen na približno 1.300 aktivnih zaposlenih - sa oko 7.500 lica, pre Maskove kupovine.

Manje od 550 onih koji još uvek rade su inženjeri sa punim radnim vremenom.

Odeljenje za poverenje i bezbednost, koje je odgovorno za preporuke politike, dizajn i promene proizvoda, "spalo je" na manje od 20 radnika sa punim radnim vremenom. Oko 1.400 zaposlenih i dalje prima plate, ali se od njih više ne očekuje da ispunjavaju svoje obaveze u kompaniji, piše RT.

Mnogi od njih su dali ostavke kada je Mask zahtevao da se posvete njegovoj novoj viziji "tvrdog" Tvitera 2.0, koja je uključivala duže radno vreme i prekid rada na daljinu.

Mask je preuzeo kompaniju krajem oktobra i skoro odmah počeo da otpušta osoblje, rekavši tada da je to "neophodno kako bi se izbegao finansijska propast platforme".

Njegov prvobitni plan je, međutim, bio da otpusti "samo" oko 50% osoblja.

Bivši inženjer Tvitera, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao je za CNBC da će gubitak radnika verovatno otežati kompaniji da pouzdano održava uslugu dok gradi nove funkcije.

On je rekao da je kodna baza kompanije prevelika i raznolika, a preostalim inženjerima će biti teško da održavaju različite delove Tvitera u "radnom stanju", jer im je potrebno poznavanje različitih platformi i programskih jezika.

Video: Vesna Laković van Kempen: Da li ste stvarno prisutni glavom tamo gde ste i fizički?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>