NEVENA MILIČEVIĆ, SRPSKA MANEKENKA KOJA ŽIVI SVOJ SAN: Sa snagom lavice i verom u Boga, uvek sam bila na pravom putu (FOTO) (VIDEO)

Uspešna lepotica koja živi na relaciji Majami-Njujork-Beograd, otkrila je za Telegraf da će uskoro stati rame uz rame sa Adrijanom Limom u dokumentarnom filmu "Knock out"

  • 2

Nevena Miličević je rođena 10. aprila 1989. godine i već dugi niz godina gradi uspešnu karijeru u Americi. Međutim, kada se pogase reflektori, malo ko zna da je Nevena zapravo jedna skromna devojka iz komšiluka, vredna, požrtvovana, emotivna i, pre svega, veliki borac.

Živela je u svim krajevima sveta, obišla je planetu uzduž i popreko, oprobala se na mnogim poljima, pa su u skladu s tim i njeno obrazovanje i sfera interesovanja i te kako šaroliki i bogati.

Nevena je sa samo 14 godina napustila topao i bezbrižan roditeljski dom i upoznala život van granica Srbije. Diplomirala je španski jezik na koledžu u Čikagu, potom upisala privatnu Akademiju umetnosti u Majamiju, a zatim i postdiplomske studije iz hrišćanstva.

Danas je uspešna mlada žena, koja ambiciozno grabi svoje snove i koja će stajati rame uz rame sa Adrijanom Limom u dokumentarnom filmu "Knock out", koji prati sav onaj mukotrpan rad, ali i prepreke sa kojim se susreću borci na putu do svog cilja, a čiji se završetak očekuje već sledeće godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nevena stanuje na relaciji Majami-Njujork-Beograd i, po mnogima, živi život iz snova. Svakodnevno obogaćuje svoje znanje i širi vidike, vodi uredan i zdrav život, trenira boks i bavi se lajf-koučingom, a u manekenstvu i modelingu je odavno jedno od najpoznatijih i najuspešnijih lica sa naših prostora.

Pitali smo Nevenu kako izgleda njen običan dan u jednom od najatraktivnijih gradova na svetu?

- Često me pitaju prijatelji i poznanici kako mi je koncipiran dan i vreme u Majamiju, i na njihovo iznenađenje, tamo živim manje dinamičnim životom nego u Srbiji. Stanujem u ulici u kojoj je jedan od najpoznatijih klubova u Americi i moram priznati da sam poslednji put izašla početkom godine. Ako ne radim, dan mi se sastoji od treninga, učenja ili odlaska na plažu. Mada, uvek radim na nekom projektu, čak i kada sam kod kuće. Ili učim ili nešto pišem, imam razne ideje i paralelno se bavim različitim stvarima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jutarnji ritual?

- Inače malo spavam i rano ustajem. Jutra provodim sa mojim sjajnim trenerom Dinom Spenserom u jednom od najpoznatijih boksing studija u Americi, koji nije ni najmanje fensi, a u kojem treniraju Adrijana Lima, kao i poznata imena šampionskih boksera, koja je naš trener spojio u jednu grupu. Odatle i drugi radni naziv dokumentarca - "Beauty and a Beast".

- Trening mi traje sat vremena, ali često odradim i po dva dnevno. Počinje od 9 časova, ali kada se (retko) dogodi da zakasnim, pa pokušam da se ušunjam, jer nam je trener vrlo strog po pitanju discipline i drugih segmenata života koji karakterišu pobednika i šampiona, ili pak varam u nekoj vežbi, on vikne iz sveg glasa: "Srbija, opet kasniš!" ili "Neva, ti varalice!". Zaista je predan svom radu i nama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Treninzi su preintenzivni, posebno zbog toga što nisu podeljeni na muške i ženske, već svi odrađujemo iste vežbe, bez ikakve diskriminacije, barabar sa profesionalnim bokserima koji imaju višečasovne treninge dnevno. To je još jedan u nizu razloga zbog kojih izrazito poštujem svog trenera, jer je u stanju da pomera granicu kod svakog od nas, ne samo fizički, već i na unutrašnjem polju, gde se odvijaju najveće borbe svakoga čoveka - rekla nam je Nevena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Šta možeš još da nam otkriješ vezano za dokumentarni film "Knock out", čije snimanje još traje?

- Sada sam u Srbiji, a kada se vratim, moj deo se nastavlja od one tačke u kojoj sam ja u tom trenutku. Zabeleženo je puno anegdota sa treninga, kao i nekih teških perioda kroz koje je svako od nas prolazio. Čula sam producenta kako govori da svi u ovom projektu imamo jednu važnu zajedničku crtu, kako je on to nazvao - da smo lavovi i lavice, i da mu je fascinantno da su se ljudi sa tolikom unutrašnjom snagom i specifičnim karakterom okupili na jednom mestu.

Budući da je pretrpana obavezama i da je navikla na vrlo dinamičan život, interesovalo nas je kako Nevena sve postiže?

- Faktički da nemam socijalni život. Često se desi da se usred noći setim da nisam nešto pripremila ili odradila, pa ustanem, odradim to, odspavam ponovo i probudim se rano. To se nije najbolje odrazilo na moj metabolizam, jer svi znamo da je san lekovit i neophodan. Iz tog razloga mi i prija što sam u Srbiji. Boravak ovde me opušta, iako sam došla da budem produktivna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koliko često dolaziš u Srbiju?

- Poslednjih par godina je to bilo jednom godišnje, ali sada se nadam da će biti učestalije. Stremim ka tome da par meseci provodim u Americi, pa par meseci u Srbiji, koliko mi to dozvoljavaju projekti koji zahtevaju da sam negde fizički prisutna.

Kako izgleda tvoj dan u Beogradu?

- U Srbiji sam presrećna. Ovde me sve suštinski ispunjava. I duša mi je ovde. Za razliku od Amerike, socijalni život mi je vrlo dinamičan, ali uspevam i da učim i treniram. Sa današnjom tehnologijom i dobrom organizacijom prioriteta i vremena, gotvo je sve izvodljivo, bez obzira na geografske koordinate. Na tome sam vrlo zahvalna, jer ni moj posao zbog toga ne mora da trpi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako u Americi ne izlazi, Nevena ne krije da obožava dobar provod sa prijateljima u Srbiji, kao i to da joj je život na "domaćem" terenu ipak draži.

- Izlazim jednom do dva put nedeljno i moram priznati da mi je i to intenzivno, ali neophodno mi je da vidim drage ljude, to mi puni srce i unosi veliku radost.

Pojavila si se u holivudskoj komediji "Baby on Board" u kojoj si imala ulogu zavodnice, kakve veze zapravo imaš sa glumom?

- Dok sam živela u Čikagu, igrala sam u našem pozorištu. Samo za ulogu Koštane sam se spremala pet meseci, što je i jedan od poslednjih projekata i premijera kojoj je moja mama, koja je živela sa mnom u Americi, prisustvovala pre nego što je napustila ovaj svet. Sada spremam jedan zanimljiv projekat, o kom ćete znati više sledećom prilikom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nevenina najveća podrška bila je mama, koja je ceo svoj život podredila njoj i bratu. Nažalost, više nije među nama.

- Ja sam ostala zaštićena stavovima koji su utkivani u mene od ranog detinjstva, iako više od polovine života proživljavam u najvećim svetskim metropolama. Sve što jesam, dugujem svojim divnim roditeljima i pre svega svojoj majci, koja mi je u potunosti predala sebe. Možda je i to uticalo na činjenicu da danas ne prihvatam ništa manje od toga u bliskim međuljudskim odnosima. (smeh)

Vodi zdrav život, uredno trenira i uspešna je u svemu u čemu se oproba.

- Postoje stvari na koje nekada ne mogu da utičem, ali sve što je u mom domenu i stvar mog ličnog izbora, trudim se da taj izbor bude ispravan - kaže iskreno Nevena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da možeš da se vratiš u prošlost, da li postoji neka odluka koju bi sada donela drugačije?

- Zadovoljna sam kako sam se nosila sa svim što mi je život priređivao. Sve su to bili neophodni periodi i iskustva bez kojih i ne bih suštinski bila ovo biće koje sam danas. Uvek sam bila iskrena prema sebi i donosila odluke koje su u tom trenutku bile u harmoniji sa mojom dušom, bez obzira na kakve će to kritike ili možda nerazumevanje okoline naići. Svi su uvek mislili da nešto treba da otimam od života, a ja sam uvek osećala da dobijam ono svoje, što je u to doba u skladu sa mnom. U miru sam sa svojim odlukama i svojim životom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dok je u Srbiji, Nevena sa svojim timom priprema i veliki kasting za sve koji žele da krenu njenim stopama, nebitno da li su amateri ili profesionalci.

- Da, pružićemo jednu šansu ljudima koji žele da se bave stvarima vezanim za modu i njenu produkciju u završnom marketinškom delu tog procesa: modele, šminkere, fotografe, možda čak i glumce, koji bi voleli da budu angažovani u inostranstvu ili koji tek žele da se bave ovim poslom i ne znaju odakle da krenu.

- Sve informacije će biti objavljene na novopostavljenoj Fejsbuk stranici facebook.com/NevenaIsHere i na mom Instagram profilu @NEVENA. Svi će biti blagovremeno obavešteni o datumu i mestu, a ukoliko bude veće interesovanje, postoji mogućnost da kasting bude održan i u drugim gradovima u Srbiji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poruka za kraj?

- Najlepši deo života koji živiš ostvarujući svoje snove, osim činjenice da živiš život u kome zaista ostvaruješ svaki dan neki svoj novi san, je to da to možeš da pružiš i nekom drugom. To će ujedno biti i motiv kastinga.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nevena Miličević priprema još puno iznenađenja, o kojima će nam ispričati neki sledeći put, a budući da joj je najlepši odmor kada je kod svoje kuće, u Srbiji, od srca smo joj poželeli da Novu godinu dočeka baš u Beogradu, sa dragim joj prijateljima i bliskim ljudima.

(Branka Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunshine

    10. novembar 2015 | 23:02

    Kako je divno videti ovako uspesnu mladu obrazovanu i skromnu devojku! Pravo osvezenje za mozak posle silnih soraja,sisaja,tamara i stanija.Telegraf pisite o ovakvim personama sigurno ih ima jos!

  • crnka

    24. april 2017 | 02:01

    Nije sigurno 89o godiste tako da to nije tacno mnogo je starija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA