≫ 

Pre 24 godine igrala je Canu Fontanu u "Srećnim ljudima", a ovako danas izgleda slavna Žiža Stojanović! (VIDEO)

Čuvena srpska glumica karijeru je započela 1949. godine, danas ima 86 godina, i i dalje je jedan od omiljenih likova čuvenih domaćih ostvarenja

  • 4

Njena karijera počela je, verovali ili ne, davne 1949. godine, kada je zaigrala u ostvarenju "Barba Žvane".

Pre 32 godine zavela je Mišu u "Žikinoj dinastiji", bila je seks-simbol '80-ih, imala je nesreću, nestala, a Gala danas izgleda ovako! (FOTO)

Pre 9 godina žene su OTKINULE za njim, Dženifer Lopez ga je angažovala za seksi scene, a ovako danas izgleda Vilijam Levi! (FOTO)

Nakon toga, Žiža Stojanović dobija ulogu za ulogom. "Kir Janja", "Otpisani", "Život je lep", "Povratak otpisnaih", "Pop Ćira i pop Spira", "Bolji život", "Tesna Koža", "Balkan ekspres 2", samo su neka od ostvarenja u kojima smo gledali čuvenu Žižu.

OŠIŠALA SAM SE DA SE PONIŠTIM... Zvezda serije "Ubice mog oca" bila žrtva sopstvene lepote! (VIDEO)

Međutim, većini ljudi glumica je bila najsimpatičnija ulogom Cane Fontane u "Srećnim ljudima", kada je Žiža imala pune 63 godine!

Ipak, iako važi za živu legendu jugoslovenskog glumišta, za Žižu kažu da je nepravedno zapostavljena glumica, što se primećuje i po njenom retkom pojavljivanju u javnosti i u medijima.

- U "Srećnim ljudima" glumila sam kelnericu, Canu Fontanu. Ne znam zašto se Cana Fontana dopala Romima. Ima ih mnogo na Bajlonijevoj pijaci gde obično pazarim. Kada me vide nastane veselje, trpaju mi u torbe voće i povrće i neće da naplate. Neverovatno da me je prepoznao i jedan 12-godišnji dečak u tramvaju i rekao mi: "Tetka, vi ste glumica. Baš ste kul. A, jeste li vi bogati, imate li vilu i bazen"? To me je nasmejalo do suza. I moja ćerka Sanja često mi je prigovarala: "Mama, bolje da si postala folk pevačica, sada bi imali kuću na Dedinju"- ispričala je svojevremeno Žiža.

U "Vojnoj akademiji" glumi smotanu Cecu, a kad se ugase kamere Anđela je LEPOTICA za kojom otkidaju! (FOTO) (VIDEO)

Ona danas ima 86 godina, i dalje je vedrog duha i evo kako izgleda:

Printskrin: Youtube/Grand Magazin Tv Grand Printskrin: Youtube/Grand Magazin Tv Grand

A ovako je izgledala 2016. godine, pre nego što je pustila kosu:

Printskrin: Youtube/Balkanske Prevare Printskrin: Youtube/Balkanske Prevare

Žiža je glumačku školu završila u Novom Sadu, bila je članica pozorišta u Nišu i Novom Sadu, Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA