≫ 

Od pucanja u noge, preko zatvora do batinanja: Svi skandali Ace Lukasa u poslednjih 15 godina

Poslednjih 20 godina folk pevača obeležilo je mnogo skandala; iz nekih je jedva izvukao živu glavu, a u pojedinim je upravo on bio negativac i nasilnik

  • 10

Od samog početka '90-ih godina kada je na tadašnjem splavu "Lukas" počeo svoju karijeru, u životu Ace Lukasa skandali su se samo ređali. Doduše, nisu svi bili velikih razmera poput hapšenja, vatrenog obračuna i tuča, ali skoro da nije mogla da prođe godina dana a da se pevač ne nađe u nekom verbalnom ili fizičkom obračunu i incidentu.

Prve fotografije Ace Lukasa po izlasku iz policijske stanice (FOTO)

Aci Lukasu preti zatvorska kazna, i to ne baš mala! (FOTO)

Prvi veliki skandal bilo je hapšenje Lukasa u akciji "Sablja" 2003. godine. Aca je tada osuđen na čeiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja otužja. Kako je ispričao, u zatvoru su ga skidali golog, a tvrdio je i da je "tadašnja vlast želela njega i Cecu Ražnaović da vidi pod zemljom".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pištolj mi je bio u spavaćoj sobi, u ženinoj tašni. Kad je policija došla i pitala me da li u stanu imam nešto od oružja, odmah sam ga izvadio i predao im. Napravili su zapisnik i odveli me u Centralni zatvor. Doveli su me u zatvor oko tri-četiri ujutru. Niko od zatvorenika to nije znao. Kad sam ušao u ćeliju, gledao sam gde ima slobodan krevet da legnem. Pošto sam bio izmrcvaren, zaspao sam. Budim se ujutru i čujem: "Jeste, nije, ma jeste, ma nije..." Pomislim, šta je sad? Kad ono četiri glave gledaju u mene. Pokušavaju da provale da li je to Aca Lukas. To mi je bilo simpatično i odmah sam im rekao da sam to ja. Bilo im je nepojmljivo da se probude u zatvoru pored Lukasa - opisao je Aca kako je izgledalo privođenje i dani u zatvoru.

Aca Lukas odgovorio Marini Tucaković na priču da joj duguje 100.000 evra, ove reči joj se neće svideti! (VIDEO)

- Zbog mene su nas sve jednog dana izveli napolje. Poređali su nas u hodnik i skinuli do gole kože. Ispreturali su nam stvari zbog toga što sam urlao. Stajali smo goli napolju i sedam policajaca je došlo ispred mene i obratilo mi se: "I šta ćemo sad? A, Lukas, pričaj! Malo si gore, malo si dole." Odgovorio sam jednom: "Ja sam tu mesec, dva, tri, a ti si ceo život, ti iz zatvora izaći nećeš" - ispričao je Lukas.

Saša Popović otkrio koliko je ISKEŠIRAO za jednu Lukasovu pesmu: Kad je izrekao CIFRU, ceo studio je zanemeo! (VIDEO)

Kako je jednom rekao, smatra da su on i Ceca tada bili "kolateralna šteta".

- Ceca i ja smo u akciji "Sablja" bili kolateralna šteta i mamac za prikrivanje Čedomira Jovanovića, ali i drugih iz demokratske sekte koji su time hteli da prikriju svoje mafijaške veze sa "zemuncima". Siguran sam da su tadašnji tobože Đinđićevi naslednici-mafijaši hteli da vide i Cecu i mene dva metra ispod zemlje jer smo bili najlakša meta, a sve ostalo bi lako palo u zaborav - ispričao je svojevremeno Lukas.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Drugi veći skandal desio se u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, kada je muškarac Lukasa upucao u nogu, zbog čega je nekoliko meseci hodao uz pomoć štaka.

Sve se dogodilo u noći između 3. i 4. februara 2009. godine ispred zgrade u kojoj je Aca tada živeo, a sve okolnosti ukazivale su na to da je popularni pevač upao u nevolje koje će teško biti razjašnjene. Lukas je tada već 14 meseci bio u braku sa Sonjom Vuksanović, a kada je došao do automobila "porše kajen", pre nego što je ušao u vozilo, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a potom pobegao.

ACO, TREPNI... Zvezda "Granda" zatresla DŽINOVSKOM guzom i napravila zemljotres u studiju! (FOTO)

Na svu sreću, metak nije prekinuo nijedan od glavnih krvnih sudova, nije povredio ni kost, pa je Aca brzo pušten kući na oporavak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Jedan od skorašnjih skandala jeste onaj koji je Aca izazvao sa radnicima Parking servisa. Sve se dogodilo kada je Aca shvatio da mu nema vozila, izgubio je živce i najgorim psovkama je "častio" radnike.

Fotograf koga je pretukao Lukas: Uplašio sam se za život, znam da je Aca moćan. Ali, žao mi ga je! (FOTO)

– Je***u vam poreklo i imovinu za ovo! Je**m vas u usta! Sad ću da vam je**m mamu, pi**e jedne – vikao je pobesneli Aca.

I poslednji u nizu dobroupamćenih incidenata desio se juče u Beogradu. Aca je, po tvrdnji fotoreportera Srpskog telegrafa, njega napao jer ga je video u blizini svoga doma na Voždovcu. Kako je fotoreporter Milan Lučić ispričao za Telegraf, Aca ga je tukao pesnicama, razbio mu je opremu, a potom ga je navodno udario i letvom u kojoj su bili ekseri.

Foto: Telegraf, Srpski telegraf Foto: Telegraf, Srpski telegraf

- Napao me je jer sam samo radio svoj posao. Čekao sam da ga slikam na javnom mestu, na ulici. Prišao mi je i krenuo da galami! Pokušao je da mi otme aparat. Nisam dao. Onda me je udario jednom, pa je krenuo da mi cepa majicu. Onda je uzeo drvenu motku, udario me u potiljak i nekoliko puta po glavi. Okrenuo se i rekao da ide po pištolj. Uplašio sam se za svoj život jer znam da je Lukas poznat i moćan! Smirio sam se tek kad je došla policija i hitna pomoć. Ostao sam u bolnici gde su mi ukazali pomoć i moraću da ostanem na detaljnim pregledima. Moraće da mi platu opremu, žao mi ga je, dobri smo. Ne bih da ga uvaljujem u problem, ne znam da li ću da ga privatno tužim - rekao je Lučić.

S druge strane, Aca kaže da je fotoreporter njega napao.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    14. jun 2017 | 14:18

    Nije odgovarao ni kada je napao radnike parking servisa neće ni sada.

  • Pipon

    14. jun 2017 | 14:17

    Ja sam mislila sa sw uozbiljio i primirio,ali gle...cemu sad to,aco

  • Realna

    14. jun 2017 | 15:26

    I sta sad Zeljkova kcerka kaze o svom ocu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA