MIS TELEGRAFA ANĐELKA TOMAŠEVIĆ: Želim mir na Kosovu! (FOTO)

Kao mala sam bila prava muškarača. Nije me interesovala ni garderoba, ni sređivanje, igrala sam fudbal i klikere. Znate da sam s Kosova i pre svega želim mir dole, želim da se svi volimo, bez obzira na nacionalnost. Imam dečka

  • 30

Mis Telegrafa Anđelka Tomašević (20) kaže da je zaljubljena i  da ima dečka godinu dana, ali i da je kao mala bila prava muškarača koja se družila sa dečacima i igrala fudbal.

Lepotica za Telegraf otkriva da bi strance najradije odvela u selo i tamo im pokazala prave lepote Srbije, a najviše na svetu bi želela da je mir na Kosovu i Metohiji. Za Srbe kaže da su prelep narod i veoma druželjubiv, a tokom boravka u Londonu sporazumevala se i rukama i nogama budući da nije dobro govorila engleski.

 Budući da si rođena na Kosovu, ispričaj nam nešto više o svom detinjstvu, da li je bilo teško živeti dole?

- Dole sam završila osnovnu školu i tamo mi živi cela porodica. Kada sam završila osnovnu, ovde sam upisala Srednju turističku školu i živela sam u domu. Kad sam upisala fakultet, preselila sam se u stan i proodica me redovno posećuje. Uopšte mi nije bio problem što sam se dole rodila, jer sam imala najlepše detinjstvo koje postoji. Živela sam na severu i tu žive samo Srbi. Jeste bilo neizvesno uvek, postojala je tenzija, ali nisam je osetila kao mala. Nije me zakačila era mobilnih telefona i društvenih mreža, igrali smo se žmurke i često sam se družila s dečacima.

 Nisu te zanimale ženske stvari?

- Ne, kao mala sam bila prava muškarača. Nije me interesovala ni garderoba, ni sređivanje, igrala sam fudbal i klikere. Mama nije mogla da živi od mene, stalno me je podsećala na to da sam žensko. I onda odjednom, u šestom razredu sam počela da se družim s devojčicama, oblačim suknje i pomalo se sređujem, imam simpatije... S druge strane, moja starija sestra je pre dve godine bila mis Kosova i od detinjstva je bila prava lepotica i ponašala se kao žensko. Ja sam bila njen mlađi brat (smeh).

 Za misice se obično vezuje ona foskula "želim mir u svetu". Da li se i ti time vodiš?

- Iskreno, taj mir nemamo u komšiluku. Znate da sam s Kosova i pre svega želim mir dole, želim da se svi volimo, bez obzira na nacionalnost. Kada bih se ja pitala, granice država uopšte ne bi postojale. Treba razumeti suštinu rečenice "mir u svetu". Prvo polazim od sebe. Da imam mir s drugaricama, ukućanima, u mojoj kući, državi, na kontinentu, pa onda u svetu. Na primer, nama je zabranjeno da idemo u London zbog viza... A zašto nemamo vize? Zato što nismo u EU. Jako mi je bilo komplikovano da dobijem vizu i odem tamo. Za tim nema potrebe.

 Pošto si simbol lepote, da li te zovu Kosovka devojka?

- Da, i to mi jako prija (smeh). Znamo da je ona bila jedna od najlepših Srpkinja, tako da sam oduševljenja takvim poređenjem.

 Studiraš turizam. Kako bi predstavila Srbiju svetu, šta je naše najveće blago?

- Strance bih prvo odvela u naše tradicionalno selo, gde je vazduh čist, gde se oseća pravi miris sela, gde je kajmak, sir, pršuta... Kada bi ostali tri dana tamo, ne bi se ni vratili u svoju zemlju (smeh). Takođe, noćni život u Beogradu je odličan, po svim svetskim anketama mi smo u samom vrhu. Ipak, naše najveće blago su ljudi. Prelepi, divni, druželjubivi, komunikativni... A devojke su nam najlepše na svetu.

 Kako si odlučila da odeš u London i šta ti se tamo najviše svidelo?

- Završila sam srednju školu i otišla kod kumova u London, jer sam imala želju da radim i usavršavam jezik. Nisam imala pojma šta će tamo da me čeka. Kasnije sam polako išla na kurs engleskog, jer sam ga pre toga govorila 30 odsto, a to nije dovoljno ni za boravak, a kamoli rad. Zaposlila sam se u restoranu i u početku sam pričala i rukama i nogama, pisala, crtala i ljudi su me baš zgotivili. Kako je vreme odmicalo, sve sam manje koristila ruke, a sve više jezik. U Londonu sam boravila šest meseci i sigurno ću se opet vratiti.

 Šta za tebe znači titula mis Telegrafa?

- Mnogo mi znači, zaista. Ja sam i pre nego što je sve počelo rekla da samo želim titulu mis Telegrafa. I sestra mi je mnogo pomogla u tome, redovno se zalagala. Toliko sam bila srećna kada me je urednik Telegrafa Sale Jovanović onako lepo najavio. Čitala sam toliko pozitivnih komentara i želim svima javno da se zahvalim što su me podržavali kroz celo takmičenje. Ova titula mi znači više nego sama lenta mis Srbije.

Imaš li dečka?

- Imam, u vezi sam godinu dana i on me u svemu podržava.

 Kada si imala prvog dečka?

- Na početku osmog razreda, sa 16 godina. Nije bilo ništa spektakularno, više je bilo smešno. Poljubili smo se na klupici, dok je drugarica dežurala da niko ne dođe.

 Svaka devojka se potajno nada da će na takmičenju pobediti. Da li ti je žao što nisi uspela da uzmeš titulu mis Srbije?

- Iskreno, krivo mi je samo zato što nisam dobila priliku da se pojavim na svetskom takmičenju i pokažem svoj talenat. Sigurna sam da bih ostvarila veliki uspeh. Jedino iz tog razloga mi je žao što nisam pobedila. A bitnija mi je titula mis interneta, nego lenta misice Srbije svakako.

 Koji su ti planovi u budućnosti?

- Prvo želim da završim fakultet, a uz to ću da putujem, da se usavršavam... Možda upišem i RNB koledž, čiju smo stipendiju dobili. Volela bih da radim i na televiziji, videćemo zaista, mlada sam, imam vremena da napredujem.

(A. Čanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zile

    21. oktobar 2013 | 21:24

    Dobro je,ne zeli mir u svetu...promenile su malo plocu...

  • Vladimir ns

    21. oktobar 2013 | 22:20

    Na početku osmog razreda sa 16 godina? Koliko je ova puta ponavljala razrede? Ja sam završio osmi sa 14 godina.

  • umbrela

    21. oktobar 2013 | 21:09

    Lepa, prirodna devojka :) samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA