EXIT tim sa rekordnih osam nominacija dočekuje Evropske festivalske nagrade

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra

  • 0

EXIT, aktuelni nosilac titule Najboljeg velikog evropskog festivala, u 2018. godini pokrenuo je svoj dosad najveći festivalski poduhvat, pod nazivom EXIT Freedom, od pet festivala u pet različitih država koji su zajedno okupili preko 330.000 ljudi! Izašla je i lista nominovanih za ovogodišnje Evropske festivalske nagrade (EFA), a Exitovi festivali u zbiru imaju rekordnih osam nominacija.

Vrtoglav broj nominacija utoliko je značajniji jer su u konkurenciji svi festivali osim samog Exita, dvostrukog osvajača najprestižnije festivalske nagrade, koji po propozicijama takmičenja ove godine mora da pauzira i pruži šansu drugim festivalima da osvoje šampionsku titulu! Izuzetno veliki broj nominacija daje veliku šansu da se neki od festivala u organizaciji Exita i ove godine nađe na tronu Evrope, što je već jednom uspelo Sea Dance festivalu koji je 2014. godine proglašen za najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca.

Foto: Marko Jovanović

Pored tri nominacije za novog člana Exitove festivalske porodice, Festival 84, za najbolji festival do 10.000 posetilaca, najbolji novi i najbolji festival na zatvorenom prostoru, u trci za nagradu "Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno" učestvuju čak tri festivala u organizaciji EXIT tima, istarski Sea Star festival, budvanski Sea Dance, rumunski Revolution, ali i gruzijski Echowaves powered by EXIT, a koji je takođe u konkurenciji sa Festivalom 84 za najbolji novi festival.

Foto: Marko Jovanović

EXIT će na EFA dodeli da učestvuje i u najmanje dve specijalne kategorije, za koje ne glasa festivalska publika, "Take a Stand" za društveni aktivizam, te "Brand Activation Award", za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu. Interesantno je i da su pank zvezde Idles, koji su osvojili ovogodišnju publiku EXIT festivala, ali i publiku širom sveta, nominovani za najbolje nove izvođače na evropskoj festivalskoj sceni u 2018. godini!

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajaće do 30. novembra. Glasa se putem ovog linka izborom za Sea Star, Sea Dance, Revolution ili Echowaves u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”, te za Festival 84 u "Best New Festival", "Best Small Festival" i "Best Indoor Festival" kategoriji.

Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 16. januara 2019.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA