Pogledajte srpsku reklamu za Game Boy iz 1996. godine (VIDEO)

U reklami iz 1996. godine glumi Prljavi Inspektor Blaža, a u njoj su se mogle videti sve prednosti najpopularnije konzole tog doba

  • 4

Game Boy je jedna od najpopularnijih ručnih igračkih konzola koja je obeležila odrastanje dece 80-ih i 90-ih godina. Ono što je Game Boy učinilo popularnim je pristupačna cena i softver koji u to vreme nije mogao da se poredi sa konkurencijom, a na našim televizijama se sredinom devedesetih vrtela reklama za ovu konzolu.

U reklami iz 1996. godine glumi Prljavi Inspektor Blaža, a u njoj su se mogle videti sve prednosti Game Boy-a. Reči pesme koja ide u pozadini svi su u to vreme dobro znali i pevušili.

- Kada igram svoj Game Boy meni nije dosadno. Svuda nosim svoj Game Boy, kompjuter ne bih mogao. Kada igram Super Mario sve bih zanemario. Sada imam svoj Game Boy i opet sam pobedio - glase reči pesme.

Ukoliko se ne sećate ove reklame kada ste bili mali, predlažemo da je pogledate jer će vam sigurno vratiti neke lepe uspomene.

Pogledajte srpsku reklamu za Game Boy iz 1996. godine:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    12. novembar 2014 | 19:42

    Jao koliko sam se ocu peo na glavu zbog ove reklame pre 14 god...kako je tesko skupio tadasnjih 100 maraka i kupio mi ovo...

  • NS Boy

    16. novembar 2014 | 22:50

    Jel postoji Beosoft?

  • Dima

    2. jun 2016 | 10:54

    U reklami jeste Blaža koji je obeležio to doba ali ako oštrije oko primeti u reklami se forsira piraterija. Beosoft je ionako počeo sa piratskom prodajom C64 igrica oje je pakovao u tzv. "komplete" i zakupljivao po dve strane tadašnjeg Sveta Kompjutera koji takodje nije obraćao pažnju na pirateriju. Danas kada je zakon malo strožiji po ovom pitanju, možemo da vidimo kako se u Game Boy (koji je original) ipak stavljaju kineski piratski multi-kertridži a koje nintendo nikad nije proizveo. To se zove profesionalna deformacija - ovava relama bi svuda u svetu bila zabranjena. Nemoguće da nisu imali bar original kertridž. Medjutim, u samoj prodavnici su za paprenu cenu preprodavali i originalne i piratske verzije što je imalo efekta neko vreme. Takodje bih ukazao da je u momentu izlaženja Game Boy konzole konkurencija imala aparate u boji ali je nekim čudom pobedila nintendo konzola jer je imala igricu Tetris a baterije (4 AA) ipak trajale mnogo duže naspram količine baterija potrebne za konkurentske aparate u trajanju od jedva par sati. Nintendo tek 10 godina kasnija izbacuje model u boji Game Boy Color koji donekle popravlja vizuelnu situaciju a te sa Game Boy Advance nastaje revolucija. Nintendo danas forsira dvoeranske konzole koje se uz istorijske modele mogu nabaviti kao polovne i manje više očuvane preko kuporpodajnih sajtova za daleko manje pare. Izuzetno je živa trgovina ovim aparatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA