≫ 

Gremi 2019 u znaku žena: Dua Lipa otkriće godine, Arijana Grande najbolji pop vokal, Gaga i Bredli dobili nagradu za hit "Shallow"! (FOTO)

Sinoć je u Los Anđelesu održana svečana dodela "Gremi" nagrada

  • 0

Svečana 61. po redu ceremonija dodele američkih muzičkih nagrada "Gremi" održana je sinoć u Los Anđelesu.

Kantri pevačica Kejsi Masgrejvz (Kacey Musgraves) osvojila je u Los Anđelesu muzičku nagradu Gremi za album godine za "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma. Osim toga, osvojila je Gremi i za najbolju kantri pesmu "Space Cowboy", kao i za najbolje kantri izvođenje za pesmu "Butterflies".

Umetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Dejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Kacey Musgraves/ Foto: Tanjug/AP

Umetnik Donald Glover, poznatiji kao Čajldiš Gambino (Childish Gambino) osvojio je nagradu za najbolji snimak, najbolju pesmu i izvođenje za "This is America", kao i za video klip godine.

Za najbolji duo su proglašeni Lejdi Gaga i Bredli Kuper koji zajedno pevaju pesmu "Shallow", glavnu numeru iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rođena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara i koje do sada na Jutjubu ima više od 270 miliona pregleda.

OSTALE NAGRADE

Album godine: Kejsi Masgrejvz za "Golden Hour"

Snimak godine: Čajldiš Gambino za "This is America"

Pesma godine: Čajldiš Gambino za "This is America"

Otkriće godine: Dua Lipa

Foto: Tanjug/AP

Najbolji video klip: Čajldiš Gambino za "This is America"

Najbolji rep album: Kardi Bi za "Invasion Of Privacy"

Najbolji rok album: Greta Van Flit za "From the Fires"

Najbolji pop vokal: Arijana Grande za "Sweetener"

Najbolji duet: Lejdi Gaga i Bredli Kuper za pesmu "Shallow"

Lejdi Gaga/ Foto: Tanjug/AP

Najbolji R&B album: H.E.R. za "H.E.R."

Najbolji album alternativne muzike: Bek za "Colors"

Najbolja kantri pesma: Kejsi Masgrejvz za "Space Cowboys"

Najbolji džez album: Kvartet Vejn šorter za "Emanon"

Najbolji bluz album: Bady Gaj za "The Blues Is Alive And Well"

Najbolji rok performans: Kris Kornel "When Bad Does Good"

Drake/ Foto: Tanjug/AP

Na sinoć održanoj 61. dodeli Gremi nagrada trijumfovali su reper Childish Gambino i Kacey Musgraves sa po četiri osvojene nagrade. Gremi za najbolji rok album osvojili su favoriti publike Greta Van Fleet, a mladi rokeri iz okoline Detroita sinoć su dominirali u rok kategorijama, te su pored nominacije za najbolje nove izvođače, bili nominovani za najbolju rok pesmu i najbolju rok izvedbu. Njihova pojava na glamuroznoj dodeli najvažnijih muzičkih nagrada u svetu izazvala je dosta pažnje.

Dobitnica prestižne nagrade "Najbolji album godine" je Kacey Musgraves, a među nominovanima bili su Cardi B, Drake, Post Malone i Janelle Monae. Nagrade za izdanje i pesmu godine dobio je upravo Childish Gambino za singl "This Is America", i to u žestokoj konkurenciji među hitovima poput "All The Stars" Kendrick Lamara i SZA i Drejkovog hita "God's plan", te numere "Shallow" koju izvode Lady Gaga i Bradley Cooper.

Kako smo već napisali, u kategoriji za najboljeg novog izvođača trijumfovala je pop zvezda Dua Lipa, a među nominovanima bila je i trenutno najpopularnija rok grupa Greta Van Fleet koju će domaća publika imaće priliku da gleda na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Za najbolje rok izvođenje posthumno je nagrađen nekadašnji frontmen sastava Audioslave i Soundgarden Chris Cornell za numeru "When Bad Does Good". Francuski tandem Justice kući nosi Gremija za najbolji Dance/Electronic album, a bili su nominovani uz još jedne zvezde EXIT festivala, njujorški sastav Sofi Tukker.

Fotografije spektakularnih nastupa pogledajte u našoj foto galeriji klikom OVDE.

VIDEO: Najseksi momenat Gremija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA