≫ 

Prvi seks imao je sa 14, sa 5 žena ima sedmoro dece, a to je tek početak ove neverovatne priče

- Dobro je da sam rano počeo, skupio sam više iskustva do 20. - rekao je jednom prilikom Klint na temu seksa i nevinosti

  • 5
Clint Eastwood, Klint Istvud Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Majka Margaret Rut bila je radnica u fabrici, otac Klint takođe je bio radnik, a zbog njegovog posla često su morali da se sele duž Zapadne obale.

Tek u tinejdžerskoj dobi Klinta Istvuda juniora (89), koji je rođen 31. maja 1930. godine, porodica se skrasila.

Konačni dom stvorili su u Pidmontu u Kaliforniji, a Klint ima završenu srednju tehničku školu. Svedoci vremena godinama posle prepričavali su kako je oduvek bio "malo svoj", što dokazuju i neki podaci iz tinejdžerskog doba. Priznao je, nije mu bilo teško, kako je nevinost izgubio sa samo 14 godina, i to sa pet godina starijom komšinicom koja ga je čuvala dok je bio klinac.

- Dobro je da sam rano počeo, skupio sam više iskustva do 20. - rekao je jednom prilikom Klint.

Kad je imao 19, bio je u vezi sa profesorkom iz srednje škole. Kada ju je ostavio, ona to nije želela da prihvati, pa je pretila ubistvom. Klint je tada reagovao - a moći ćete da zamislite njegov izraz lica - baš kao u filmovima - ledenog pogleda i blagog, jedva vidljivog osmeha.

- Moglo bi se reći da je bio mali nesporazum oko toga kako shvatamo ozbiljnost te veze - objasnio je Istvud.

Clint Eastwood, Klint Istvud Klint Istvud, Foto: Profimedia/Entertainment Pictures

Nakon srednje škole došlo je vreme rada, a to Klintu nije bio problem. Radio je na benzinskoj pumpi, bio je vatrogasac, a svirao je i u jednom baru.

Mobilizovan je 1950. godine, ali je njegov avion srušen iznad Pacifika, severno od San Franciska. Bio je lakše povređen, a s obzirom na to da je morao da svedoči o nesreći izbegao je odlazak u rat.

Libido je i dalje bio na nivou, pa je išao i na sastanke na slepo.

Na takvom jednom, a bilo je leto 1953., upoznao je Margaret Džonson sa kojom je započeo vezu. Istovremeno se viđao sa još jednom devojkom, koja je ubrzo ostala u drugom stanju.

Kako nije imala Klintovu podršku, njihovu ćerku, za koju Klint navodno nikada nije pitao, dala je na usvajanje.

Meril Strip, Bradley Cooper, Suki Waterhouse, Clint Eastwood Meril Strip, Bredli Kuper i Klint Istvud, Foto: Tanjug/AP

Margaret se za Klinta udala šest meseci nakon što su se upoznali. Krajem pedesetih počeo je da glumi u filmovima B produkcije, a probio se početkom šezdesetih, tad još kao relativno nepoznat, u špageti vesternima Serđa Leonea "Za šaku dolara", "Za dolar više" i "Dobar, loš, zao".

Njegovo "šaranje" i varanje žene postalo je uz slavu i novac još lakše i intenzivnije.

Glumica Mami Van Doren priznala je da je sa njim godinama bila u vezi, a da su ljubav vodili i na filmskom setu. U naponu snage našao je još jednu - igračicu Roksen Tunis, koja je takođe bila u braku. U vezi su dobili prvu Klintovu zakonitu ćerku - Kimber.

I to je pokušao da sakrije, ali je jedan američki dnevni list otkrio njen rodni list. Navodno je Margaret bila sa svime upoznata i dopuštala mu je "izlete", samo kako bi ostao do kraja uz nju.

Clint Eastwood, Doris Day Klint Istvud i Doris Dej, Foto: Tanjug/AP

Istovremeno mu je na filmskom području išlo sjajno, pogotovo nakon "U orlovom gnezdu", gde je bio sporedni glumac uz Ričarda Bartona, a za to je dobio 800.000 dolara.

Tek mu je tad, čini se, do kraja krenulo i na poslovnom i na privatnom planu. Filmovi i žene su se "lepile" za njega. Samo se dva puta ženio, druga supruga bila je Dina, a sa pet žena dobio je pet ćerki i dva sina. Između dece je bila velika razlika u godinama pa dok nije dobio unuke, voleo je da se šali.

- Budući da mi moja deca još nisu "dala" unuke, imam dvoje svojih - rekao je za dvoje najmlađe dece Franćesku Rut (rođena 1993.) i Morgana 1996.)

Vestern film, Klint Istvud Klint Istvud, Foto: Promo

Privatni život, na svu sreću po filmsku istoriju, nije uticao na njegov rad. Teško je nabrojati sve sjajne filmove u kojima je glumio, režirao, bio producent ili sve troje.

Pažnju na sebe glumački je skrenuo sa špageti-vesternima i tzv. dolarskom trilogijom, a proslavio se kao "Prljavi Heri".

Bile su tu još uloge u "Mostovi okruga Madison", “Na vatrenoj liniji”, “Nepomirljivi”, “Dozvola za ubistvo", “Devojka od milion dolara, “Grand Torino”...

Filmovi “Nepomirljivi” i “Devojka od milion dolara” doneli su mu Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Clint Eastwood, Klint Istvud Klint na snimanju svog filma "The Mule" u junu 2018. godine, Foto: Profimedia/Backgrid USA

U tim je filmovima bio nominovan i za glumu, ali Oskara nije osvojio u toj kategoriji. Ipak, jeste još dva - za najbolju glumicu Hilari Svon za sporednu ulogu Morgan Frimen.

Snimio je i sjajan film 2003. godine, "Mistična Reka".

Film je ukupno bio nominovan za šest Oskara, a nagrađeni su Šon Pen za najbolju mušku ulogu i Tim Robins za sporednu.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA