Nepoštovanje kulture ili umetnost? Kinezi zaratili zbog Rijaninih novih slika (FOTO)

"Ja sam iz Azije i smatram ovo napadačkim. Znam da Rijanu i autore fotografije nije briga za moje mišljenje što samo pokazuje koliko nemaju poštovanja prema našoj kulturi", jedan je od komentara

  • 1
Rijana, Rihanna Rijana za kinesko izdanje magazina "Harper’s Bazaar", Foto: Profimedia

Rijana (31) je ponovo uspela da uzdrma svet, i to ne nekim skandalom, već novim fotografijama.

Naime, Rijana se slikala za kinesko izdanje magazina "Harper's Bazaar", čime je postala poslednja u nizu poznatih osoba koje su prozvane za prisvajanje elemenata od članova druge kulture.

Mnogi su to doživeli na vrlo negativan način, a fotografija na kojoj Rijana nosi tradicionalnu plavu haljinu sa dugim rukavima, upotpunjenu frizurom i nakitom koji podseća na tradicionalnu kinesku ženu izazvala je haos na Instagramu.

"Ja sam iz Azije i smatram ovo napadačkim. Znam da Rijanu i autore fotografije nije briga za moje mišljenje što samo pokazuje koliko nemaju poštovanja prema našoj kulturi. Ako ste hteli azijski izgled, zašto niste pozvali azijske umetnike?!", "Ovo je sramota", samo su neki od brojnih komentara.

Rijana, Rihanna Rijana za kinesko izdanje magazina "Harper’s Bazaar", Foto: Profimedia

Međutim, odmah su se uključili Rijanini fanovi iz Amerike koji su stali u njenu odbranu. Fotografije su nazvali "čistom umetnosti", a bilo je i mnogo pozitivnih reakcija od strane ljudi iz Azije.

- Ovo je Bazaar Kina. Stilista je Kinez, fotograf je Kinez. Iskoristili su modernu modu da prikažu sliku o Kini, a Rijana je savršena za tu ideju. Toje potpuno različito od kulturnog prisvajanja! - napisala je jedna devojka.

"Harper's Bazaar" je na svom profilu takođe podelio fotografije sa snimanja, a opisali su ih kao "zapadnjačka ikona upoznaje istočnjačku estetiku".

Rijana, Rihanna Rijana za kinesko izdanje magazina "Harper’s Bazaar", Foto: Profimedia

Inače, mnogi su Rijanin "slučaj" uporedili sa onim što je nedavno doživela Kim Kardašijan (38), kada je najavila da će se nova linija njenog donjeg veša zvati Kimono.

Time je, smatraju Japanci, uvredila njih, a koliki pritisak su izvršili na nju komentarima dokazuje i činjenica da je Kim odlučila da promeni naziv linije.

VIDEO: Uživam kad sam potčinjena: Seksi zvezde otkrile svoje fetiše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA