≫ 

Žena koja je zauvek promenila muzički svet slavi 38. rođendan: Jedan čovek "okrenuo" joj je život

Bijonse je prva žena koja je 2010. godine u jednoj noći osvojila čak šest Gremi nagrada.

  • 3

Bijonse danas, 4. septembra, proslavlja svoj 38. rođendan.

Ona danas slovi za jedno od najvećih pevačkih imena, mnogi je smatraju modnom ikonom, a njen uticaji na polju muzike - nemerljiv je.

Svoju bogatu karijeru započela je 1996. godine u grupi "Destiny's child", a 2003. se odlučila za ostavrenje solo karijere i tek tada ostavruje svoj puni potencijal.

Bijonse Foto: Tanjug/AP

U par intervjua sama Bijonse je istakla da je presudni uticaj na nju da se uopšte bavi pevanjem imao pokojni kralj popa Majkl Džekson.

- Njegov koncert bio je prvi koncert na kom sam ikada bila, da me nije oduševio svojom energijom i spektakularnim nastupom verovatno mi nikad ne bi palo na pamet da postanem pevačica - istakla je Bijonse.

Beyonce Bijonse Foto: Tanjug/AP

Uporedo sa muzičkom, Bijonse se posvetila i glumačkoj karijeri, a i na tom polju ostavrila zapažene uloge. Prvu ulogu dobila je u komediji "Pink Panter".

Zahvaljujući svim ovim uspesima, Bijonse danas ima legendarni satus "Dive" i mnogi je smatraju najuticajnijom Afroamerikankom sveta, toliko da je zaslužna za ulazak nove reči koja se danas službeno koristi u engleskom jeziku reč je o pridevu "bootylicious" koji opisuje atraktivne i upečatljive žene.

Bijonse, Kralj lavova Autor fotografije: Kwaku Alston za Disney Studios
Bijonse Beyonce Foto: Profimedia/SIPA USA

Bijonse je početkom vikenda prisustvovala "Made in America" festivalu u Filadelfiji gde je i započela proslavu svog 38. rođendana, nju je suprug Džej Zi iznenadio rođendanskom tortom i flašom šampanjca, a svi prisutni u bekstejdžu pevali rođendansku pesmicu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

U poslednjih nekoliko dana, slavna pevačica se nije oglašavala povodom svojih planova o tome na koji način će proslaviti ovaj bitan datum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA