Kim Kardašijan objavila sliku bez trunke šminke i pokazala lice sa psorijazom

Kim je priznala da je sa psorijazom počela da se bori kada je imala 25 godina

  • 11
kim kardašijan

foto: Profimedia/Backgrid USA

Kim Kardašijan objavila je sliku bez trunke šminke i pokazala svoje lice sa psorijazom.

Ova fotka zapalila je internet i dobila veliki broj lajkova, a mnogi su bili oduševljeni činjenicom da se Kim konačno ogolila pred svojim fanovima.

Ona je priznala da je sa psorijazom počela da se bori kada je imala 25 godina, a kao i svaka osoba koja se susrela sa tom bolešću ima bolje i gore trenutke.

Kim je prosrijaza dijagnostifikovana 2010. godine, a nasledila ju je od majke Kris Džener.

Ona kaže da želi da pomogne svima koji se bore sa psorijazom kako bi što pre prihvatili sebe onakvima kakvi jesu.

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan, Printskrin: Instagram

Psorijaza je hronična, neizlečiva i nezarazna bolest koju karakteriše pojava specifičnih mrlja roze boje prekrivenih belim ljuskicama.

I pored višegodišnjih istraživanja specifični uzrok psorijaze u celosti nije poznat. Pretpostavlja se da bolest najverovatnije nastaje uzajamnim dejstvom naslednih (genetskih) faktora i različitih faktora sredine, kojima je okružen bolesnik u toku života.

Psihički stres vrlo često prethodi prvom nastupu psorijaze, i u 30 do 40 odsto bolesnika može da uzrokuje pogoršanje kliničkog toka bolesti.

Kim Krdašijan je u poslednjoj epizodi svog rijalitija otkrila i da ima psorijatični artritis- upalnu reumatski bolest koje se javlja kod osoba sa psorijazom.

Kao i za psorijazu, za psorijazni artritis, na žalost, nema leka, ali ako se bolest ne drži pod kontrolom može uticati na smanjenje pokretljivosti zglobova, a onda i proširivati na oči, gde se javljaju česti konjuktivitisi i suzenje očiju, a onda se bolest može preneti i na kardiovaskularni sistem. Doduše, bolest ima svoje faze smirivanja i buktanja, ali bez nekog jasnog uzročnika, pa je teško kontrolisati njeno javljanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    21. septembar 2019 | 14:55

    Volela bih da objavite komentar,jer se tiče psorijaze. Moj muž je pio čaj od Čička i izlečio se,nema psorijazu.kupovali smo u apoteci čaj, ali redovno treba da se pije jer se sporo povlači barem 3 meseca svaki dan a kad se povuče ređe 2-3 puta sedmično. Objavite molim vas,nama je lečenje ćajem uspelo

  • J...

    20. septembar 2019 | 17:21

    More i kozje mleko..nekima pomoglo

  • 💪

    20. septembar 2019 | 16:07

    Kad bi je ja poljubio sve bi joj prošlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA