≫ 

Luk Peri bi danas napunio 53 godine: Pre "Beverli Hilsa" radio je kao konobar i plaćao časove glume

Pre prvog glumačkog angažmana konkurisao je na 215 poslova

  • 1

Glumac Luk Peri, zvezda serije "Beverli Hils 90210", koji je tragično preminuo 4. marta ove godine od moždanog udara, danas bi proslavio 53. rođendan.

Neprežaljeni Luk bio je idol tinejdžera, uloga zgodnog Dilana promenila mu je život, a malo je poznato da je pre prve televizijske uloge koju je dobio u jednoj reklami, konkurisao na 215 glumačkih poslova u Njujorku. Dok nije dobio prvu ponudu u svetu glume, fizikalisao je, te tako radio kao konobar i asfaltirao ulice kako bi platio časove glume koje je pohađao.

Otac Stiv Benet bio mu je uzor odmalena, a bio je građevinski radnik. Od njega je naučio prave vrednosti, pa ga nije bilo sramota da se lati bilo kog posla.

- Naučio me i onom najvažnijem - kako da budem pošten čovek. O biološkom ocu ne želim da pričam, to neka ostane moja privatna stvar. Smatram da mi je pravi otac Stiv, koji me je podizao kao da sam njegovo dete. Bio mi je podrška u svemu i uvek mi je davao savete o svemu što me interesovalo. Zauvek ću mu biti zahvalan na tome - pričao je nekada Luk.

Luk Peri, Dilan Luk Peri danas bi napunio 53 godine/Printskrin: Youtube/playgroundDiaries

Nakon što je maturirao, Peri je otišao u Holivud jer ga je gluma oduvek zanimala. Dobio je ulogu u spotu za pesmu "Be Chrool to Your Scuel" benda Twisted Sister, zatim su usledile dve sapunice, a potom se prijavio za ulogu Dilana Mekeja koja ga je i proslavila.

S Leonardom Di Kaprijem snimio je poslednji film "Once Upon a Time in Hollywood" reditelja Kventina Tarantina, ali njegovu premijeru, na žalost, nije doživeo.

Bio je veliki srcelomac i zavodnik na televizijskim ekranima, a govorilo se kako je takav i u privatnom životu. Zvali su ga zločesti momak devedesetih. Na žalost, ni rimejk čuvenog "Beverli Hilsa" nije doživeo.

Luke Perry, Luk Peri Luk Peri je preminuo u martu 2019. Foto: Profimedia/INSTAR Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA