≫ 

Najveći ludak Holivuda: Spisak nenormalnih stvari na koje je Nikolas Kejdž spiskao 100 miliona evra!

- Ona mi je pomogla da budem bolji glumac - rekao je Kejdž kada je za hobotnicu dao 130.000 evra

  • 4
Nikolas Kejdž Foto: Profimedia, Wikipedia/Geraldshields11, Instagram

Voleli ga ili ne, pratili njegov rad ili ne, sigurno vas sve zanima kako je slavni Nikolas Kejdž (55) uspeo da sa 135.000.000 evra spadne na oko "tričavih" 20 miliona i 130.000 evra.

Iako je početkom 2000-ih godina bio jedan od najbogatijih glumaca Holivuda, Nikolas danas vredi sedam puta manje, a može se reći i da treba da bude srećan i sa tim što mu je ostalo.

Kejdž je neko vreme dugovao 6 miliona i 710.000 evra, pa je morao da rasprodaje imovinu. Upravo zbog toga, Nikolas je počeo da prihvata svaku ulogu koja mu se nudila. Upravo to možda i objašnjava to što mu neki filmovi zaista nisu bili potrebni.

Pa, krenimo sa listom stvari koje je Kejdž kupovao i na koje je "strovalio" silne milione.

10. Četiri jahte i avion

Realno, svako ko bi imao te pare (možda ne baš svako, ali većina), deo novca potrošio bi na jahtu i privatni avion. Međutim, njemu je jedna jahta bila nedovoljna, pa je nabavio četiri.

Nikolas Kejdž jahta Jedna od glumčevih jahti, Foto: Profimedia

Takođe, nije hteo neki mali avion, već Gulfstream 1159A turbodžet vredan 3 miliona i 355.311 evra. Da stvar bude još bizarnija, kada je ušetao u salon, pitao je: "Može četiri komada?".

Cena 4 jahte - oko 16 miliona i 105.500 evra.

9. Ukleta vila

Kad nešto decenijama važi za ukleto, onda je dosta teško to prodati. Nema baš puno ljudi na svetu koji bi živeli na takvom mestu, pa je agent za nekretnine valjda nazvao jednog od retkih zainteresovanih za ovu vilu u Nju Orleansu - Nikolasa Kejdža.

Njega je građevina oduševila i kupio ju je na licu mesta za 4 miliona i 27.000 evra.

Kuća je u prošlosti pripadala bogatoj robovlasnici koja je tamo mučila neposlušne robove. Ni Kejdž, koliko god bio luckast, nije dugo izdržao tamo. Dve godine kasnije prodao ju je za 2 miliona i 700.000 evra.

Ionako ju je kupio, kako je sam rekao, jer se nadao da će tamo uspeti da napiše dobar horor, ali nikako nije stigao da se posveti tome.

8. Dva ostrva na Bahamima

Još jedna stvar o kojoj obični smrtnici mogu samo sanjati, a Kejdž je kupio dva. Ukupno je za njih izdvojio oko 6miliona i 700.000 evra. Tamo obožava da provodi leta i, verovatno, da razmišlja o narednim šopinzima.

7. Piramida grobnica

Za smrt - pripremljen!

Iako i nije najstariji čovek na svetu, Kejdž već zna sve detalje svoje sahrane. Sebi je za 50. rođendan poklonio grobnicu u obliku piramide od tri metra. Na njoj stoji latinski natpis "Omni ab uno", što u prevodu znači - "Sve iz jednog". Cena nije poznata, ali strani mediji nagađaju da je iskeširao oko dva 270.000 evra - za mesto i radove.

Nikolas Kejdž Piramida Mesto gde će biti sahranjen, Foto: Wikipedia/Geraldshields11

6. Krokodil i morski pas

U jednom od svojih 15 domova, ali o tome kasnije, Kejdž je držao krokodile.

- Njegova kuća je kao zoološki vrt. Ima na desetine raznih životinja koje šetaju vrtom - ispričali su njegovi gosti.

Osim krokodila, odlučio je kako mu je potreban i morski pas, kojeg je držao u vodenom kompleksu, naravno u sklopu jedne od svojih 15 vila.

5. Lobanja mongolskog dinosaurusa

Nakon ovog događaja tanka je granica između Kejdžovih filmova i njegovog stvarnog života, zaključili su fanovi kad su saznali da glumac mora da vrati lobanju mongolskog dinosaura vladi te države.

Naime, Kejdž je na aukciji za 270.000 evra kupio lobanju Tarbosaurusa. U nadmetanju je pobedio Leonarda Dikaprija kojeg je, iz nekog razloga, takođe zanimala lobanja. Ali, Leo ima sreće što je nije kupio. Koju godinu posle, otkriveno je da je ta lobanja na aukciji bila ukradena, pa ju je glumac morao vratiti.

4. Smanjene glave

Tsanse ili smanjene glave su, kako ih NationalGeographic opisuje "Odsečene i posebno pripremljene ljudske glave koje se koriste u ritualne svrhe ili kao trofeji. Lov na glave odvijao se u mnogim delovima sveta, ali je njihovo smanjivanje dokumentovano jedino u severozapadnom delu Amazonske prašume", piše 24sata.hr.

 
 
 
View this post on Instagram
A shrunken head is the severed head that once belonged to a person and has been reduced to size. In the South American jungles of Ecuador, the Jivaro tribes would hack off their enemies heads and place them in a boiling pot where they remove the skull and fill it with hot sand. They did these rituals because they believed it kept the victim’s soul from seeking vengeance and would lower their enemies’ morale. While the practice and trade selling has long since been banned by governments, many shrunken heads (real or not) can be found in museums all over the world, including Ripley’s Believe It or Not. While every Odditorium displays at least one, Ripley’s New York is home to the largest collection of shrunken heads with 24 in total. Slides: 1) A true ceremonial tsantsa has smooth darkened skin, upturned nose and sewn eyelids & lips. 2) This head once belonged to an elder shaman who was hunted due to his ties with the spirit world that the Jivaro blamed for death and diseases. 3) This shrunken head has a rope sewn on its mouth to prevent the soul from wreaking havoc on the tribe’s family. 4) An improper tsantsa can be identified with its overly long hair. 5) This shrunken head reveals the incision on the back of the scalp used to remove the victim’s skull. 6) Shrunken heads that claim to be from Africa are typically “fakes” due to the fact they are not made there. However, there have beenstories of African slaves being brought into the Ecuador jungles by the Spanish and then captured by the Jivaro, making these heads a rarity. 7) There have also been tellings of white European settlers, travellers and invaders going into the jungle for their own shrunken heads, but ended up becoming one instead. The left one has a sewn wound on his forehead, suggesting he was struck with a lethal weapon. 8) This very special shrunken head once belonged to Andy Warhol who purchased it in 1959. 9) The very first head Robert Ripley ever collected which inspired him to search for more. 10) Jivaro spears used to kill rival warriors.A post shared by Colin Clark (@splinkybear) on

3. Dva evropska dvorca i 15 vila

Jer mu njegovih 15 vila, koje je u to vreme posedovao, nije bilo dovoljno. Među njima je bila i ona u Kaliforniji vredna 20 miliona i 132.000 evra, ona u Vegasu vredna 8 miliona i 53.000 evra...

Prvi od dva dvorca, onaj u Nemačkoj, kupio je 2006. godine za 2 miliona i 282.000 evra.

- Istraživao sam puno o mitologiji i put me je odveo na ta mesta - rekao je Kejdž koji je, nekoliko godine posle, kupio i drugi dvorac.

Taj dvorac, koji se nalazi u engleskom Midfordu, platio je 8 miliona i 53.000 evra.

 
 
 
View this post on Instagram
10 mile, Two Tunnels walk, Midford, BathA post shared by timgraham1974 (@timgraham1974) on

2. Supermen strip

Glumac, koji je umalo i postao Supermen, ponosni je vlasnik kolekcije stripova vrednih 2 miliona i 13.000 evra. Najviše je izdvojio za prvi broj Supermena, nešto manje od 130.000 evra.

1. Hobotnica

Najluđa kupovina svakako mora biti hobotnica koju je platio 130.000 evra.

- Ona mi je pomogla da budem bolji glumac - rekao je Kejdž na tu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    24. oktobar 2019 | 16:39

    Sve sto si kupio,kupio bi i ja,mozda ne hobotnicu,ali bi morao imati i jedan tenk,Tigar 2 i eventualno jedan mig29! Tudji novac nije potrosio,zaradio covek sto da se ne isprdjuje...

  • ПОДРШКА.

    24. oktobar 2019 | 17:04

    ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ!

  • Somi SD

    31. oktobar 2019 | 06:57

    Ulagao covek u nekretnine :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA