• 4

Stekla je svetsku slavu ulogom Pipi Duge Čarape, a danas fanovi skupljaju novac za nju

Ingrid danas ima 60 godina, a od ove planetarno poznate uloge nije dobila ni dinara

  • 4
Inger Nilsson, Pipi duga carapa

Glumica Inger Nilson/Foto: HENNING KAISER/AFP/Profimedia

Švedska glumica Inger Nilson (60) imala je samo osam godina kada je glumila čuvenu Pipi Dugu Čarapu u istoimenom filmu. Ova uloga ju je proslavila, ali zbog tadašnjih zakona nikada nije dobila honorar za nju.

Upravo zbog toga što Inger nikada nije dobila ni dinara za planetarno popularnu ulogu, njeni fanovi koji su odrastali uz ovaj film i voleli junake u njemu, okupili su se i odlučili da prikupe donacije za glumicu i njene filmske prijatelje Aniku i Tomija.

Inger Nilsson, Pipi duga carapa

Glumica je imala samo osam godina kada je glumila Pipi Dugu Čarapu/Foto: HENNING KAISER/AFP/Profimedia

Do sada je prikupljeno 37.000 dolara, međutim, iako je bilo očekivano da glumica bude srećna zbog ideje svojih fanova, ova ideja joj se baš i nije svidela.

- Prvo sam bila jako ljuta, jer ne želim da izigravam žrtvu i tražim milostinju. Kada sam se smirila, shvatila sam da je to samo jedan njihov znak poštovanja i želja da nam fanovi pokažu koliko nas cene - zaključila je nekadašnja Pipi Duga Čarapa.

Inger Nilsson, Pipi duga carapa

Inger Nilson/Foto: HENNING KAISER/AFP/Profimedia

Inger se prva našla u ulozi čuvene devojčice Pipi Duge Čarape, davne 1969. i 1970. godine, kada su legendarna serija i film snimljeni prema istoimenoj knjizi švedske dečje književnice Astrid Lindgren. Njeno pravo ime glumice je Katrin Inger Monika Nilson, a rođena je 4. maja.

Živi u Stokholmu i radi kao sekretarica, a povremeno prihvati neku pozorišnu ulogu. Posljednjih godina glumi u nemačkoj forenzičkoj seriji "Der Kommissar und das Meer".

Video: Ide putem baba poštar nosi svoje 83 godine

(Telegraf.rs)

Komentari

  • just saying

    Pa ova žena je barem zaslužila taj mali znak pažnje, na kraju krajeva kad se ta suma podeli na tri dela, jer će deo dobiti i drugo dvoje glumaca, to i neće biti neka cifra. Šta bi tek rekla da vidi kako u ovoj bednoj državi zaluđeni fanatici uplaćuju reality likovima kojekakva putovanja, kupuju im poklone (neretko markiranu robu), šalju pare, a i sami jedva sklapaju kraj sa krajem? Verijem da 80% ljudi zna ili je čulo za imena svih učesnika Zadruge, Farme i slično ali sigurno ne bi znali da nabroje 5 naših glumaca.

  • Cica S

    Veoma lep film i simpaticna pegave devocica Pipi.I sada bi trebalo takve fiimove praviti za decu., umesto kojekakvih budalastina. A zao mi sto bar nije bila nagradjena za njeno delo, ali ipak nije zaboravljena, sto je veoma vredno i lepo.

  • Milan

    Dinara nije ali Krune švedske jeste sigurno 😂

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima