≫ 

Umrla čuvena pevačica benda "Rokset"

Milioni žena su plakale uz „It must have been love“ kao pesmu koja je obeležila ljubavnu priču Džulije Roberts i Ričarda Gira u kultnom filmu „Zgodna žena“

  • 20
Marie Fredriksson, Roxette Printskrin: Youtube/Roxette

Slavna Mari Fredrikson preminula je u 61. godini. Pevačica čuvenog sastava "Roxette" od 2002. godine borila se sa tumorom.

- Mari Fredrikson najviše žali suprug Mikael Bolos i njihovo dvoje dece - naveo je izvor švedskih novina Express.

- Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je jedna od naših najvećih i najvoljenijih umetnica preminula. Mari Fredrikson preminula je 9. decembra, ujutru, u apartmanu u kojem se lečila - navodi se u saopštenju porodice.

Pre nego što su postali duo, Mari Fredrikson i Per Gesle su već bili uspešni solo izvođači u Švedskoj, međutim, kada su oformili „Roxette“ postali su nezaustavljivi, i „harali“ top-listama krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Marie Fredriksson, Roxette Mari je imala neverovatnu harizmu; Foto: Profimedia/Tomas Martinek

Iako su, sticajem okolnosti, prestali da se aktivno bave muzikom, ponovo su udružili glasove i snage i 2016. objavili album „Good Karma“. Međutim publika ih i dalje pamti po starim hitovima, koji se i dalje vrte na radio stanicama ali i zahvaljujući TV serijama i filmovima u kojima su njihove pesme korišćene.

Tako je recimo jedna od njihovih najpopularnijih balada, „Listen to Your Heart“ korišćena u gledanoj seriji „Mr. Robot“ kao i čuvenoj seriji „13 Reasons Why“.

Netflix-ov projekat o – ironično- glamuroznom svetu ženskog rvanja„The Glow“ ispraćen je pesmom „The Look“ a ista muzička podloga korišćena je i u tinejdžerskoj TV atrakciji „Kraljice vriska“( „Scream Queens“) .

Međutim, možda najpoznatiji „spoj“ je onaj filmski: milioni žena su plakale uz „It must have been love“ kao pesmu koja je obeležila ljubavnu priču Džulije Roberts i Ričarda Gira u kultnom filmu „Zgodna žena“.

Povodom obeležavanja 30 godina karijere, "Roxette" su objavili reizdanje albuma koji ih je progurao na svetsku scenu.

Bend Cardigans je prvi reagovao na ovu potresnu i tužnu vest:

Danas nas je rastužila vest o gubitku jedne od naše najdraže koleginice Mari fredrikson, Rokset. Počivaj u miru, draga...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    10. decembar 2019 | 14:42

    Najlepše srednjoškolske dane pamtim po pesmama grupe Roxet.Mari je bila izuzetno harizmatična,prelepog glasa i prelepog prirodnog izgleda.

  • Ja

    10. decembar 2019 | 13:43

    Imala je andjeoski glas. 😥😥😥 Pocivaj u miru!

  • K1

    10. decembar 2019 | 14:10

    Prelep glas, Prelepe pesme.. Najlepse pesme 80s..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA