≫ 

Preminula pevačica grupe Roxette u grob je odnela tajnu koju sada može otkriti još samo jedna osoba

Godinama se pričalo da je Mari bila više od prijatelja sa Perom Geselom, te da su svoju vezu opisali u velikom hitu "It Must Have Been Love"

  • 1
Marie Fredriksson, Roxette Printskrin: Youtube/Roxette

Čuvena švedska pevačica Mari Frederikson, članica slavnog dua "Roxette", preminula je 9. decembra 2019. godine, u 62. godini života.

Mari je preminula u svom domu, nakon duge i teške bolesti koja joj je dijagnostifikovana 2002. godine. Reč je o tumoru na mozgu, a plavokosa pevačica iza sebe je ostavila muža Mikaela Bolosa i dvoje dece ćerku Inez Džozefin (26) i sina Oskara (23).

Pevačica je 1986. počela da radi sa kolegom Perom Gesleom, koji joj je zatim postao partner u grupi "Roxette".

Njihov prvi singl "Neverending Love" bio je vrlo uspešan u Švedskoj, a globalna slava stigla je tri godine kasnije pesmom "The Look", sa njihovog drugog albuma "Look Sharp!".

Roxette, Marie Frederiksson and Per Gessle, ROXETTE Per i Mari, Foto: Profimedia

To se desilo slučajno, nakon što je mladi Amerikanac na studiju u Švedskoj kupio njihovu drugu ploču i odneo je kući u Mineapolis. Potom je lokalnog di-džeja ubedio da "The Look" pušta na radiju.

To je bio prvi put da je "Roxxete" bio broj 1 na Bilbordovoj lestvici.

Usledila su još tri hita - "Listen To Your Heart," "It Must Have Been Love" i "Joyride".

"It Must Have Been Love" postala je jedna od najlepših ljubavnih balada ikada, a Mari je u grob ponela istinu o tome da li je u pomenutom hitu opevana ljubav između nje i kolege iz benda.

Roxette Mari i Per, Foto: Profimedia

Godinama se o tome pričalo, ali su njih dvoje jedno o drugom govorili isključivo kao prijatelji.

Međutim, Per se od Mari oprostio rečima koje su ponovo probudile sumnju da nisu bili samo prijatelji.

-  Vreme tako brzo prolazi. Ne tako davno provodili smo dane u malom stanu u Halmstadu, slušali muziku koju smo oboje voleli, delili snove i maštali. I kakav smo san na kraju zajedno ostvarili! Hvala ti, Mari, za sve. Bila si fenomenalan muzičar, neverovatan zabavljač. Hvala ti što si mojim crno-belim pesmama dala najlepše boje. Bila si najbolji mogući prijatelj poslednjih 40 godina. Ponosan sam, počastvovan i srećan što sam toliko puno tvog vremena, talenta, topline i humora podelio sa tobom. Sva moja ljubav ide tebi i tvojoj porodici. Više ništa neće biti isto - napisao je Per na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muzičar

    2. septembar 2021 | 16:47

    Sjana pevačica i predivna muzika. Nikad neću zaboraviti njihov fenomenalan koncert u Bangkoku daleke 1996. godine, koji su to bili profesionalci ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA