Vajnstajn postigao privremenu nagodbu: Žene koje su ga tužile dobiće 25 miliona dolara

Nagodba će privesti kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših radnica koje su Vajnstajna optužile za krivična dela, od seksualnog uznemiravanja do silovanja. Istovremeno, Vajnstajnu je povećan iznos kaucije zbog "lošeg rukovanja" nanogicom.

  • 5

Harvi Vajnstajn i uprava njegovog bankrotiranog filmskog studija postugla je privremenu nagodnu vrednu 25 miliona dolara s desetinama žena koje su bivšeg holivudskog producenta optužile za seksualno zlostavljanje, objavio je "Njujork tajms" pozivajući se na advokate koji su uključeni u pregovore.

Nagodba će privesti kraju gotovo sve građanske tužbe glumica i bivših radnica koje su Vajnstajna optužile za krivična dela, od seksualnog uznemiravanja do silovanja, navodi "Njujork tajms". Inače, Vajnstajnu je podignut i iznos kaucije sa skoro milion dolara na čak pet miliona zbog kršenja pravila uslovne kazne, odnosno lošeg rukovanja "nanogicom".

Osiguranje bivšeg filmskog studija će obaviti isplatu, a Vajnstajn neće moći da prizna nedela, niti da išla plati.

Njegovi adbvokati su odbili da komentarišu slučaj.

Vajnstajna je za seksualno zlostavljanje, koje datira unazad nekoliko decenija, optužilo više od 70 žena. On je odbacio sve optužbe i rekao da su se svi seksualni odnosi dogodili uz pristanak.

Ta parnica je odvojena od krivičnih prijava s kojima se Vajnstajn suočava u Njujorku, gde je optužen za seksualno zlostavljanje dve žene, jedne 2006, a druge 2013. godine.

Suđenje je zakazano za 6. januar 2020, a Vajnstajnu preti zatvor ako ga osude po glavnim tačkama optužnice.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NWO

    12. decembar 2019 | 13:39

    Znati tužile su ga zbog kinte,a ne zato što je bilo protiv njihove volje ili im nije prijalo,hm....

  • Εξοκουστοντήγαν

    12. decembar 2019 | 13:33

    25 мелеона?!?! Лепо. Колико му то дође по сношају?

  • zz

    12. decembar 2019 | 23:08

    U svakoj velikoj lazi mora biti malo istine. Ja verujem da su najvise 10% od ukupnog broja zena koje je "napastovao" il sta god zaista njegove zrtve. Ali ne vise od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA