Slavni glumac Deni Ajelo umro u 86. godini života

Holivudski velikan preminuo je nakon kratke bolesti

  • 8
Deni Ajelo Printskrin: Youtube/CBS Sunday Morning

Legendarni glumac Deni Ajelo, kojeg se sećamo po ulogama u ostvarenjima "Kum 2", "Bilo jednom u Americi", "Harlemske noći", "Opčinjena mesecom", "Hadson Hok", "Rubi", "Leon: Profesionalac", "Dobitna kombinacija", "Uradi pravu stvar", umro je u 86. godini života. Kako je naveo njegov publicista Trejsi Miler, holivudski velikan preminuo je nakon kratke bolesti u utorak uveče.

- Porodica moli za privatnost u ovo vreme - stoji u saopštenju.

Deni Ajelo se rodio u Njujorku 20. juna 1933. u porodici sa još petoro dece. Denijev otac je bio radnik, a njegova majka bila je krojačica. Od detinjstva bio je zainteresovan za filmove i voleo je često da odlazi u bioskop.

Denijeva filmska karijera počela je dosta kasno. Prvi film, u kojem se pojavio Ajelo, izašao je 1972. godine. Jedan od uspeha u filmskoj karijeri i najveći proboj za Ajela do tog trenutka, bila je uloga u čuvenom filmu "Bilo jednom u Americi", gde je igrao ulogu šefa policije.

Nakon toga, Ajelo je uspeo da radi sa takvim poznatim rediteljima kao što su Lik Beson, Spajk Li, Vudi Alen. Deni Ajelo nije samo glumac, već i muzički izvođač. Objavio je nekoliko ploča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    13. decembar 2019 | 17:55

    Ikona americke kinematografije, mnogi njegovi filmovi su obelezili osamdesete i devedesete godine. Bilo je to zlatno doba Holivuda,kada su filmovi imali dusu..

  • Naj

    13. decembar 2019 | 17:57

    Najjaci film...29 ulica!!!Plakanje...To je FILM!

  • Mile folm

    13. decembar 2019 | 19:28

    Kum 2? Sta lupate vi? Deni je glumio u Poslednji don Marija Puza a ne u Kumu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA