≫ 

"Otac je pucao na majku i mene... Pravo je čudo što nas nijedan metak nije pogodio"

Oskarovka Šarliz Teron je kao tinejdžerka trpela nasilje u porodici za koje je bio kriv njen otac alkoholičar

  • 1
Šarliz Teron Charlize Theron Foto: Tanjug/AP

Holivudska glumica Šarliz Teron (44) otkrila je da je nije sramota da priča o trenutku kada joj je majka Gerda ubila oca Čarlsa u samoodbrani. Ona je imala 15 godina kada je pijani otac pucao u vrata sobe u kojoj se skrivala sa mamom.

Teron je odrasla na farmi nedaleko od Johanesburga u Južnoj Africi s porodicom. Oca Čarlsa opisuje kao "bolesnog čoveka" i otkriva da je život s alkoholičarem prilično bezizlazna situacija.

- Ta svakodnevna nepredvidljivost života sa zavisnikom je ono što ostaje u vama i postaje na neki način deo vas za ceo život, a ne samo taj jedan događaj koji se završio u jednoj večeri. Moj otac je tad bio toliko pijan da je čudo kako je uopšte stajao na nogama kad je u kuću ušao s pištoljem - objasnila je.

Šarliz Teron Charlize Theron Foto: Tanjug/AP

Dodala je kako su se majka i ona sakrile u njenu spavaću sobu i naslonile se na vrata, jer je otac pokušavao da provali.

- Zato smo obe iznutra leđima držale vrata da ih ne gurne. Tad se odmaknuo i samo pucao u vrata tri puta. Nijedan od tih metaka nas nije pogodio, što je pravo čudo. A onda je mama u samoodbrani stala na kraj tome - ispričala je glumica.

Nasilje koje je doživela u porodici, smatra, nešto je što se dogodilo mnogima.

- Nije me sramota da pričam o tome, jer zaista verujem da što više pričamo o tim stvarima, to više shvatamo kako nismo sami u svemu tome. Za mene, to je uvek bila borba s činjenicom da sam odrasla uz zavisnika i kakve je to posledice ostavilo na mene - istaknula je.

Šarliz Teron Charlize Theron Foto: Tanjug/AP

Oskarom nagrađena glumica prisetila se trenutka i kada ju je jedan reditelj neprimereno pipkao kad ju je pozvao na audiciju u svoj dom. Priznala je da mu se izvinila pre nego što je otišl, zbog čega je kasnije bila jako ljuta na samu sebe.

- Jako sam sebe krivila što nisam izgovorila prave reči, što mu nisam rekla da se gubi, što nisam napravila ništa od onoga što zamišljamo da ćemo u takvoj situaciji učiniti - priznala je.

Gotovo istom tematikom bavi se novi film "Bombshell". U njemu igra TV voditeljku, jednu od zaposlenih na američkoj televiziji, koja s kolegama optuži jednog od direktora za seksualno uznemiravanje.

Ne radi se uvek o fizičkom napastovanju, ne radi se uvek o silovanju. Mnoge žene imaju psihološke posledice zbog neprimerene komunikacije, dodira ili pretnji da će izgubiti posao. Sve su to stvari s kojima sam se i ja susrela u karijeri - zaključila je.

đarliz t

Video: Šarliz Teron godinama se bori protiv depresije, a evo kako je otkrila bolest

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA