≫ 

Kako je Bredli Kuper pobedio problem alkoholizma, a bio je na korak do samoubistva

Bredli Kuper je pre dva dana napunio 45 godina, singl je i izgleda bolje nego ikada

  • 4
Bredli Kuper Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Holivudski glumac Bredli Kuper 5. januara naunio je 45 godina. U poslednje vreme nije glumio u filmovima, ali to ne znači da je ovaj glumac i reditelj napustio šou-biznis.

Kako je Bradli Kuper postao jedna od najuticajnijih ličnosti u američkoj kinematografiji?

Prošle godine, Bredli Kuper imao je male šanse da izbegne novinare i pažnju javnosti. Početkom 2019. godine holivudski glumac dobio je pet nominacija za Oskara za film "Zvezda je rođena", koji je snimio sa Lejdi Gagom nakon čega su kružile glasine da su u tajnoj vezi. Ponovo je bio meta tabloida zbog raskida sa supermodelom Irinom Šajk.

Irina Šajk,  Irina Shayk Irina Šajk i Bredli Kuper; Foto: Profimedia

Krajem godine objavljen je film "Džoker", u kome je Kuper bio jedan od 3 producenta, a film je zaradio više od milijardu dolara, pa je Bredlijev novčanik mnogo deblji nego što je bio.

Džoker, Kuper je jedan od 3 producenta filma "Džoker"; Printskrin: Youtube/Warner Bros. Pictures

Nakon burnog perioda on je rešio da se povuče iz javnosti na kratko. Međutim, uoči svog 45. rođendana, 3. januara, fotografisan je u blizini kuće svog prijatelja u Santa Monici - fit, mršav i usamljen. Sam je došao na ceremoniju dodjele nagrada "Arthur Miller" istog petka.

Bredli Kuper Bredli Kuper; Foto: Profimedia

„Zvezda je rođena“ - je rimejk filma iz 1937. godine, na kom je Kuper radio nekoliko godina. Bilo mu je potrebno četiri godine da nauči da svira klavir i gitaru i peva za ulogu glavnog junaka - poznatog pevača. Rad nije bio uzalud - izvođenje pesme „Shallow“ bio je ključni trenutak prošlogodišnjeg Oskara i doneo je Kuperu i Lejdi Gagi zlatnu statuu.

Lejdi Gaga, Bredli Kuper Lejdi Gaga i Bredli Kuper; Printskrin: Youtube/Mozi Star

Međutim, to je takođe pokrenulo tračeve da je Bredli Kuper imao aferu sa pevačicom, dok je još uvek bio u vezi s Irinom Šajk - a glumac i Lejdi Gaga morali su da utroše puno energije da ubede publiku u to: oni su samo glumili da su zaljubljeni, tvrde oni.

Od 2001. do 2006. godine, Bradli Kuper je glumio u TV seriji „Špijun“ - to nije bio lak period jer  je u jednom trenutku čak odlučio da promeni svoje zanimanje, jer je u drugoj sezoni pojavljivanje na ekranu sveo na minimum. Bilo je to vreme kada je glumac bolovao od alkoholizma - uspeo je da pobedi zavisnost 2004. godine i bolest mu nije uništila život.

- Da sam nastavio sa tim, to bi zaista uništilo moj ceo život - izjavio je za časopis "GQ" 2013. godine.

On je prestao da pije i da se drogira kada je imao 29 godina - pet godina pre nego što je glumio u filmu "Mamurluk".

Bredli Kuper Bredli Kuper; Foto: Profimedia

- Ne pijem i ne drogiram se uopšte više. Biti trezan zaista pomaže - priznao je.

2013. je izneo više detalja o svojoj zavisnosti, rekavši da je tokom pada svoje karijere koji se dogodio 2001. godine dok je zajedno sa Dženifer Garner glumio u filmu "Alias" imao problema sa mentalnim zdravljem i da je čak razmišljao o samoubistvu. Kako je njegovo vreme na ekranu počelo da se smanjuje, tako se njegovo mentalno zdravlje pogoršavalo.

- Želeo sam da se je*beno ubijem- zaključio je.

Nakon toga Kuper se oženio glumicom Dženifer Esposito i razveo šest meseci kasnije. Bio je u vezi sa Rene Zelveger i Zoi Saldanom, a dete je dobio sa manekenkom Irinom Šajk.

Bradley Cooper Bredli Kuper Bredli Kuper i ćerkica; Foto: Profimedia

U toku karijere donio je mnogo nominacija i nagrada, uključujući titulu najseksepilnijeg čoveka na planeti od magazina "People" 2011. godine.

Video: Bredli Kuper i Irina Šejk u problemima, glumac izbegava jednu stvar

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miks

    7. januar 2020 | 17:18

    Alkoholizam ne može da se izleči. Može samo da se zaleči

  • Мирко

    7. januar 2020 | 18:11

    Све то се дешава људима јер нису овладали својим емоцијама. Кад си тужан, буди тужан. Немој се трудити да будеш срећан само да би "удовољио" својој околини. Нема ништа горе него, претварати се и фолирати. Човек умисли да ће га други прихватити само ако је нешто друго него оно што је он изворно и аутентично. А истина је управо, на супротној страни. Претварањем се прави само јаз у сопственој души, која никаквим супстанцама не може да се испуни, него само враћањем својему сопству.

  • !mmn

    7. januar 2020 | 17:41

    Šta velicate nule od ljudi!Pa običan za sada!!!!! Bivši alkoholičar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA