≫ 

Umro slavni Roki: Svet se tužnim porukama oprašta od rvača i oca glumca Dvejna Džonsona

- Prebijao me je u sali svakoga dana i to godinama. Mrzeo sam to kada sam bio klinac, ali sam zahvalan na tome kao muškarac - rekao je jednom prilikom The Rock

  • 3
Rocky Johnson Roki Džonson, Foto: Profimedia

Slavni rvač Roki Džonson, otac holivudske zvezde Dvejna Džonsona, preminuo je u 75. godini, objavili su svetski mediji.

Roki je zaslužan za izgled i disciplinu svog slavnog sina The Rocka, kojem je bio trener i neko ko se svim silama trudio da mu pomogne da ostvari ciljeve i snove.  Nasledniku se posvetio kada se povukao, 1991. godine.

Rokija su zvali "Soul Man" ("Čovek Duša"), a karijeru rvača započeo je šezdesetih godina prošlog veka.

Rocky Johnson, Dwayne Johnson Roki i Dvejn, Foto: Profimedia

- Prebijao me je u sali svakoga dana i to godinama. Mrzeo sam to kada sam bio klinac, ali sam zahvalan na tome kao muškarac - rekao je jednom prilikom The Rock.

Vest da  je Roki preminuo zvanično je potvrđena saopštenjem američke integrisane medijske i zabavne kompanije, koja je pre svega poznata po profesionalnom rvanju, "World Wrestling Entertainment" (WWE).

Uzrok smrti nije saopšten.

Rocky Johnson Roki Džonson, Foto: Profimedia

Roki je rođen 24. avgusta 1944. godine u Amherstu, u Kanadi. Kao tinejdžer se preselio u Toronto, gde je počeo sa treninzima.

Trenirao je boks, sparingovao je sa Muhamedom Alijem i Džordžom Foremanom, ali je potom ušao u NWA i počeo da se bavi rvanjem.

Punih 18 godina se borio za NWA, osvajajući ekipna prvenstva, a više uspeha postigao je kada je '80-ih ušao u WWE.

Američki glumac Mik Foli izrazio je žaljenje zbog Rokijeve smrti.

- Mnogo mi je žao što čujem da je preminuo sjajni Roki Džonson. Uvek je bio džentlmen, uživao sam u svakom razgovoru sa njim. Moje najdublje saučešće njegovoj porodici, fanovima i svima koji su ga voleli. Veoma tužan dan za rvanje - napisao je.

- Tužan sam što čujem vest o odlasku velikog Roka Džonsona! Borio sam se sa njim mnogo puta tokom njegove slavne karijere. Bio je bez premca. Toliko je bio ponosan na svog sina Dvejna. Podigao je da bude Stena! Počivaj u miru, Roki - napisao je Rik Fler, penzionisani profesionalni rvač i menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA