≫ 

Slavni Gladijator pokazao šta su australijski požari i oluja uradili njegovom imanju

Razlika je toliko drastična da je i sam ostao bez reči, iznenađen snagom prirode

  • 2
Rasel Krou

Printscreen: Youtube/The Late Show with Stephen Colbert

Holivudski glumac Rasel Krou (55) pokazao je korisnicima društvenih mreža kako je izgledalo njegovo imanje u Novom Južnom Velsu u Australiji posle požara i oluje, te kako je izgledalo pre nepogoda. On je na Tviteru objavio dve fotografije istog pejzaža na kojima se vidi drastična razlika, a pratioci su tužnim reakcijama reagovali na njegovu objavu.

Veliki požar, koji je protutnjao kroz selo Nana Glen, koje se nalazi 25 kilometara severozapadno od Kofs Harbora, uništio je u novembru prošle godine tamošnje kuće i imanja.

Rasel Krou u blizini ovog mesta ima imanje od 400 hektara zemlje, koje je takođe bilo zahvaćeno požarom, ali tvrdi da je ipak "imao sreće" jer mu kuća nije izgorela.

Drveće i trava ostali su crni posle požara, ali kako je nedavno bilo nekoliko kišovitih dana, zelenilo se vratilo, što se vidi na fotografijama koje je glumac objavio na Tviteru.

- Moje imanje pre 10 nedelja, posle vatre, i moje imanje jutros, posle vikenda s kišom – napisao je on pored objavljenih fotografija.

 

Krou nije bio u Australiji u vreme požara, ali je došao da vidi kakvo je stanje posle njega i da organizuje ljude koji će počistiti njegovo imanje.

 

On nije došao na dodelu Zlatnih globusa, gde je ove godine dobio nagradu za ulogu u mini seriji „The Loudest Voice“, ali je Dženifer Aniston pročitala njegov govor u kom glumac poziva ljude da sakupe novac za pomoć Australiji.

- Nema nikakve sumnje da je tragedija koja se raširila u Australiji posledica klimatskih promena. Moramo da delamo u skladu sa naukom i da na globalnom nivou uložimo napor da stvorimo obnovljive izvore energije, da poštujemo našu planetu zbog njene jedinstvenosti i posebnosti. Na taj način svi ćemo imati budućnost – pisalo je u pismu koje je pročitala Anistonova.

Video: Vatra u Australiji guta sve pred sobom

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA