Glumci su tokom snimanja imali zahteve bez kojih čuveni filmovi ne bi bili isti: Jedan je baš čudan

Slavne ličnosti često imaju svoje ispade i traže od reditelja da se ispune njihovi hirovi, čak i kada to podrazumeva potpunu izmenu scenarija

  • 2
Wanted

Foto: Printskrin/youtube/ Movies and Music

Dok se od većine glumaca očekuje da se drže scenarija i rade šta im se kaže, oni sa vrha top liste, ipak, nekada urade onako kako oni hoće, odstupajući od onoga što reditelji kažu, prenosi Bright Side.

Recimo, Edvard Norton (50) se smatra jednim od najkomplikovanijih za saradnju u Holivudu. On je promenio zaplet filma "Američka istorija X" toliko da je, videvši krajnje rezultate, reditelj tražio da se njegovo ime ukloni sa liste zaslužnih za film.

Da Norton nije jedini koji voli da radi po svome, dokazuju i sledeći primeri.

Anđelina Džoli je promenila kraj filma "Tražen"

Anđelina je želela da isključi mogućnost svog pojavljivanja u nastavku trilera "Tražen" i zato je insistirala na tome da njena junakinja umre na kraju filma. Timur Bekmambetov nije želeo da izgubi glumicu u ovom prvom filmu, tako da je prihvatio njen zahtev.

Semjuel L Džekson nije želeo da glumi u filmu ukoliko naziv ne bude "Zmije u avionu"

Glumac je priznao da je prihvatio ulogu u ovom filmu samo zbog njegovog zanimljivog naziva. Kada je odlučeno da se naziv filma promeni u "Let iznad Pacifika 121", Semjuel je postavio ultimatum: ili će se film ipak zvati “Zmije u avionu” ili on napušta projekat. Ekipa je, naravno, morala da prati želje zvezde filma.

Samuel L. Jackson, 91st Academy Awards - Arrivals

Semjuel L Džekson, Foto: Tanjug/AP

Šrek je morao da promeni akcenat u škotski

Majk Majers, glumac koji je pozajmio svoj glas Šreku, osmislio je zanimljivu karakteristiku ovom neobičnom liku pred sam kraj snimanja. Naime, njemu se činilo da će ovaj zeleni div bolje zvučati sa škotskim akcentom! Tako je Majers želeo da ukaže na razliku između Šreka i drugih likova, koji su komunicirali na standardnom engleskom jeziku. Kako ne bi izgubili čoveka koji pozajmljuje glas glavnom junaku, “Drim Vorks” je morao da se složi sa ovim zahtevom i potrpošili su 5 miliona dolara (što je bilo 10% od ukupnog budžeta) kako bi izmenili ovaj naglasak u celom filmu.

Mišel Rodrigez se borila za odanost svoje heroine

Sudeći prema originalnoj verziji zapleta filma “Paklene ulice”, Leti je trebalo da izda Dominika, ali glumica Mišel Rodrigez je bila uznemirena zbog takvog zapleta. Ona je čak bila spremna da odbije ulogu ukoliko ne promene taj deo. Na kraju su se svi složili da private zahtev koji je imala Mišel.

Mišel Rodrigez

Mišel Rodrigez, Foto: AP/Tanjug

Denzel Vošington je bio protiv ljubavne romanse između njega i heroine koju je glumila Džulija Roberts

Tamnoputom glumcu delovalo je kao da će njegove fanove uvrediti njegova filmska romansa sa devojkom bele kože. Zato je Denzel Vošington i tražio da se odstupi od zapleta kakav je u knjizi, na snimanju filma “Dosije pelikan”. Reditelj je morao da prihvati ovo zbog dela u ugovoru u kom piše da ova zvezda neće prihvatiti ništa što odstupa od njegovih uverenja.

Denzel Vošington

Denzel Vošington, Foto: AP/Tanjug

Tom Kruz je zahtevao više vremena na ekranu

U originalnoj verziji filma “Mumija”, vreme pojavljivanja na ekranu bilo je gotovo jednako za Toma Kruza i za mumiju. Glumac je bio uznemiren time što neće biti glavna zvezda ovog akcionog filma i zahtevao je od reditelja da produže vreme njegovog pojavljivanja na ekranu ili će napustiti film. Kreatori filma prihvatili su zahtev ove zvezde, a film je dobio brojne nagrade, uključujući i “Zlatnu malinu” za najgoreg glumca.

Tom Kruz Cruise, Top Gan

Tom Kruz, Foto: Profimedia

Krispin Glover je bio toliko nezadovoljan svojim tekstom, da je odlučio da ćuti čitav film

Entoni u filmu “Čarlijevi anđeli” iz 2000. godine nije trebalo da prećuti čitav film. Stvar je u tome da se Krispinu Gloveru nije dopao scenario  i odbio je da kaže bilo šta u filmu. Ipak, verovali ili ne, glumac je uspeo ove svoje želje da predstavi reditelju kao - dobre.

VIDEO: Svi su zaboravili da je tata prevario mamu: Tviter i Holivud eksplodirali zbog Breda i Dženifer

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    28. januar 2020 | 16:45

    Potrosili 5 miliona da nazahtev glavnog glumca koji daje glas Sreku presdju na skotski akcenat? Ovo bih voleo da mi neko objasni.

  • Car

    28. januar 2020 | 22:58

    Americka istorija X je prefantastican film.Jaka tematika i poruke.Norton glumcina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA