≫ 

Udala se za glumicu, "teška" je 450 miliona $, svi je obožavaju, ali prošlost joj je zastrašujuća

Elen Dedženeris je javno govorila o svojoj seksualnosti i napastovanju dok je bila mlađa, a danas je jedna od najpopularnijih komičarki u istoriji

  • 8

Elen Dedženeris (62) je jedna od najuspješnijih komičarki u istoriji, a tokom svoje zavidne karijere uspela je sve. Od stand-up komedije, preko davanja glasa za crtane filmove, do voditeljke popularnih emisija, Elen je svetu otkrila svoje brojne talente. Objavila je nekoliko knjiga, a bila je i domaćin prestižnih nagrada, od Emija do Oskara.

Dedženeris je rođena u američkoj Luizijani, a pre nego što je lansirala karijeru u emisiji "Tonight Show" Džonija Karsona, radila je kao stand-up komičarka u okolini Nju Orleansa. Danas je "teška" više od 450 miliona dolara, a put do vrha nije bio tako lak.

Elen je 2009. godine bila PETA-ina osoba godine, zalaže se za prava životinja i često koristi svoje emisije kako bi skrenula pažnju na brigu o životinjama. Brojni detalji njenog života i dalje su ipak nepoznanica.

Ellen DeGeneres, Portia de Rossi Porša i Elen, Foto: Profimedia

Pre nego što je postala svetski poznata i uspešna, Elen je za život zarađivala na drugačije načine. Jedan od poslova kojim se bavila bila je prodaja usisavača. Bila je paralegalni asistent, a radila je i kao konobarica u "TGI Fridays".

Elen je kao tinejdžerka prošla kroz pakao kod kuće. Njena majka Beti se borila s rakom dojke, a dok je nije bilo kod kuće, njen suprug, tj. Elenin očuh, koristio je svaku priliku kako bi napastovao Elen. Napastovanje je počelo kada je Elen imala tek 15 godina. Kako je govorila u intervjuima, očuh joj je dirao grudi pod izgovorom da "mora da proveri ima li i ona izraslinu kao i njena majka". Jednom je pobegla od kuće kroz prozor svoje sobe jer joj je očuh pokušao da provali u sobu. O svojim traumatičnim iskustvima je javno progovorila kako bi pomogla drugima koji se suočavaju s istom vrstom napastovanja.

Ellen Elen Dedženeris Printskrin: Youtube/TheEllenShow

Kao stand-up komičarka 80-ih godina bila je na turneji, a zaradila je i nadimak najsmešnije osobe u SAD-u prema "Showtimeu". Njena karijera je od tada krenula uzlaznom putanjom.

Elen je otkrila da je gej u jednoj od svojih emisija, a uprkos činjenici da je u to vreme bila jako popularna, zbog seksualnosti su joj propali neki sponzorski ugovori. Vesti je otkrila u aprilu 1997. godine, a nakon što se pojavila na naslovnici časopisa "Time", nisu svi bili oduševljeni. S druge strane, Elen i njena tadašnja devojka En Heč bile su najuticajniji ženski gej par u industriji, a malo je poznato da ih je spojio glumac Vins Von.

Ellen DeGeneres, Portia de Rossi Elen danas ima sve što poželi, Foto: Profimedia

En i Elen su bile par do 2000. godine, a slavna komičarka je jedva prebolela raskid. Ljubav je pronašla četiri godine kasnije kada je započela vezu s Portiom de Rosi. Par se venčao 2008. godine.

Tokom karijere Dedženeris je ostvarila broje uspehe, ali bilo je i padova. Zbog autorskih prava 2009. godine tužilo ju je nekoliko diskografskih kuća odjednom, jer su tvrdili kako je u svojim emisijama bez dozvole koristila više od 1000 pesama. Pompa je utihnula nakon što je objavljeno da će Elen biti u žiriju popularnog takmičenja "American Idol". Srećom, sve se rešilo van suda.

"The Ellen DeGeneres Show" danas je jedna od najpopularnijih američkih emisija, a dobila je brojne nagrade. Emisija ima oko 4,2 miliona gledaoca, a prva gošća na Eleninom kauču pred ekranima je bila Dženifer Aniston. Aniston je promovisala poslednju sezonu serije "Prijatelji", a od tada je velika prijateljica s Elen.

Holivudski lezbo parovi, ELLEN DEGENERES AND PORTIA DE ROSSI Porša i Elen, Foto: Profimedia/Profimedia, Xposurephotos

Srušila je nekoliko rekorda, a jedan od njih je i taj što je jedina žena koja je bila domaćin Oskara i Emija.

Poznata je po tome da daje glas u crtanim filmovima, a jedna od najpoznatijih uloga je lik Dore u "Potrazi za Nemom". Scenario je pisan tako da se Dora uklopi u Elenin karakter.

Video: Često se susreću sa pitanjem da li su majka i ćerka: Ovo je priča o njima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    29. januar 2020 | 14:49

    Izgleda u Americi mozes biti slavan samo ako si imao traume u detinjstvu

  • Viki

    29. januar 2020 | 14:08

    Kad je iskocila kroz prozor tad je krenula njena karijera uzlaznom putanjom.

  • Biljka

    29. januar 2020 | 14:31

    Ko je musko a ko u ljubavi zensko, pitanje je .. sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA