≫ 

Najplaćenija glumica! Zaradila 56 miliona $ i nominovana za 2 Oskara, a ovako je došla do vrha

Sa 35 godina Skarlet se može pohvaliti da je snimila više od 30 filmova, ali je nije samo to dovelo do vrha liste najplaćenijih glumica na svetu

  • 2
Skarlet Johanson Skarlet Johanson/Foto: Tanjug/AP43

Časopis "Forbs" proglasio je Skarlet Johanson (35) najplaćenijom glumicom 2019. godine, tokom koje je zaradila 56 miliona dolara. Počela je da glumi sa osam godina, oprobala se i u muzici, pozorištu i u ulozi voditeljke, a prošle godine je najviše zaradila od blokbastera "Osvetnici: Kraj igre", piše Insider.

Osim po već pomenutim "Osvetnicima", Skarlet je najpoznatija po ulozi u filmu "Izgubljeni u prevodu", u kojem je igrala sa Bilom Marijem, a ove godine nominovana je čak za dva Oskara, za uloge u filmovima "Zec Džodžo" i "Priča o braku".

Njeno bogatstvo procenjuje se na 165 miliona dolara, a evo kako je tekla njena karijera i na koji način je uspela da postane jedna od najpoznatijih glumica na svetu.

Skarlet je počela da glumi sa osam godina, kada je dobila ulogu u filmu "Sever", 1994. godine. Pričajući o svojoj prvoj ulozi, ona je u intervjuu u emisiji "Inside the Actors Studio" rekla da se jasno seća kako je gledala u osvetljenje na setu i mislila: "Ja sam kod kuće". Osim toga, u istoj emisiji ispričala je i kako je odlučila da se bavi glumom.

Skarlet Johanson Skarlet Johanson/Foto: Profimedia/SGP

- Sećam se da sam bila mlada i da sam se osećala veoma frustrirano. Nisam imala način da izrazim sve što mi se dešavalo u glavi, osećala sam se kao da mi "mozak gori" - izjavila je ona, a nedugo posle ovog perioda u životu vratila se snimanju filmova, pa se 2001. pojavila u "Svetu duhova", čija radnja prati neobični život tinejdžerki posle srednje škole.

Posle toga je usledio film "Izgubljeni u prevodu" (2003), o neobičnom prijateljstvu između lika koji tumači Johansonova i lika koji tumači Mari, a onda je zasijala u romantičnoj komediji "Ti ga prosto ne zanimaš" iz 2009, koja govori o komplikovanim vezama odraslih i pokreće mnoge teme.

Već sledeće godine dobila je značajnu ulogu Crne udovice u Marvelovom "Ajronmenu 2" i do sada se pojavila u čak osam filmova franšize "Marvelov kinematografski univerzum", dok se jedan, u kojem će igrati glavnu ulogu, jer film govori o njenom liku, očekuje 2020. godine. Ona je četvrti najplaćeniji glumac ove franšize, kada se uzmu u obzir i muškarci i žene.

Skarlet Johanson Skarlet Johanson/Printskrin: YouTube/Marvel Entertainment

Prošle godine Skarlet je zaredila čak 56 miliona dolara, a samo za ulogu u "Osvetnicima" dobila je oko 35 miliona dolara.

Do sada je osvojila nekoliko nagrada za svoj rad: BAFTA nagradu 2004. za ulogu u filmu "Izgubljeni u prevodu",  MTV filmsku nagradu zajedno sa svojim kolegama za "nabolju borbu" u "Osvetnicima", 2013, i "People Choice Award" za omiljenu žensku filmsku zvezdu 2018. godine.

Ali, Johansonova se nije oprobala samo na filmu. Okušala se i u muzici, kada je 2008. objavila album, a glumila je i na Brodveju, 2009. godine. Iste te godine dobila je nagradu Toni za svoje izvođenje u "Pogledu s mosta" - gde je igrala sa Lijevom Šrajberom. Osim toga, šest puta je bila voditeljka emisije "Uživo subotom uveče", gde je 2010. upoznala svog verenika Kolina Džosta tokom probe za skeč.

Skarlet Johanson Skarlet Johanson/Foto: Tanjug/AP

Veridbu su objavili u maju 2019. godine, a Skarlet je tada dobila prsten sa dijamantom od 11 karata, čija cena se procenjuje na 450.000 dolara.

Ona se i ranije udavala, bila je u braku sa Rajanom Rejlnoldsom i Romenom Dorijakom, s kojim ima petogodišnju ćerku Rouz.

Nakon što je potvrdila da se razvodi od Rajana Rejnoldsa 2010. godine, glumica svoj privatni život ljubomorno čuva, do te mere da ne koristi čak ni društvene mreže, ali ja zato uvek spremna za saradnju kada je u pitanju bilo šta u vezi sa njenim profesionalnim životom, a iako joj je radna biografija već krcata, ne planira uskoro da stane.

Video: Skarlet Johanson je prećutno podržala seksualnog predatora, a onda uradila nešto još gore

(V. T)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    31. januar 2020 | 11:34

    Andjeo.. Boginja ...Kraljica

  • Mica

    31. januar 2020 | 22:55

    Erotična osoba,iz toga crpi i zaradjuju,samo iz te erotičnosti....nikakva glumica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA