≫ 

Jedan od najpoznatijih pop pevača iz Južne Koreje optužen zbog prostitucije: Sledi mu vojni sud

Bivši pripadnik južnokorejskog boj benda Big Bang prekršio je nekoliko zakona u svojoj domovini, uključujući kockanje i kupovinu seksualnih radnica

  • 0
Seungri Foto: Pritnscreen/YouTube/Top Korean News

Li Sjung-hjun je pop pevač, glumac i bivši pripadnik boj benda Big Bang iz Južne Koreje. Poznatiji je pod svojim umetničkim imenom - Seungri, što znači "pobeda" na korejskom. Protiv Sjug-hjuna je prošle nedelje podignuta optužnica koja ga tereti za kršenje zakona kojima se zabranjuju prostitucija, nezakonito kockanje i trgovina stranom valutom. Sada mu preti odlazak u vojsku, gde će biti prinuđen da izađe pred vojni sud.

Državni vojni organ Južne Koreje je pevaču uručio poziv na služenje obaveznog vojnog roka u iznosu od 21 meseca. U njihovom saopštenju se navodi da će se suđenje Sjung-hjunu nastaviti na vojnom sudu, čim pristupi vojsci.

Prema tamošnjem zakonu, muškarci imaju pravo da u pet navrata odlože služenje vojnog roka pod određenim uslovima pre nego što navrše 31 godinu, ali sveukupno vreme odlaganja ne sme preći period od dve godine. Pevač je odložio služenje u martu prošle godine, dok južnokorejski mediji prenose da postoji vrlo mala verovatnoća da će mu dalja odlaganja biti odobrena.

Iako tužilaštvo nije obrazložilo pojedinosti optužnice, mediji iz Južne Koreje prenose da je Seungri optužen za plaćanje seksualnih radnji za sebe i svoje investitore u Tajvanu, Japanu i Hong Kongu, kao i da se upustio u nedozvoljeno kockanje van svoje zemlje. Pevač je prethodno porekao ove optužbe, prenosi ABC News.

Big Bang, čiji je član Seungri bio, jedan je od najuspešnijih južnokorejskih bendova svih vremena. Debitovali su 2006. i postali omiljeni u čitavoj Aziji i širom sveta. Prema izveštaju magazina „Forbs”, 2015. su ostvarili zaradu od 44 miliona dolara. Bend je trenutno na pauzi, jer ostali članovi takođe služe obavezni vojni rok.

VIDEO: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA