Nikada nemojte muvati žene kao on: Najveće provale slavnog Čendlera Binga

Teško je reći ko je od najpopularnijih prijatelja na svetu zaista najbolji, ali kada je reč o nespretnosti, sarkazmu i lošem udvaranju, malo ko može da parira ovom liku

  • 0
Čendler Bing, Prijatelji Foto: Printskrin/youtube/ TV royal

Čendler Bing (u stvarnom životu Metju Peri (50)) još uvek je jedna od glavnih TV ikona, iako je snimanje serije "Prijatelji" završeno još 2004. godine, piše Screen Rant. Vreme uopšte nije uticalo na njegove nezaboravne provale, šale i nespretnost jer ga ljudi i danas smatraju jednim od glavnih "začina" ove serije.

Mnogi obožavaoci tada su se poistovetili sa Čendlerom, a to se još uvek nije promenilo. On je izvor mnogih urnebesnih priča u seriji, počevši od njegove nespretnosti, sarkazma, pa sve do nesposobnosti za flert. Evo nekih od njegovih najsmešnijih fora koje nikako ne bi trebalo izgovoriti prilikom flerta.

“Poljubio sam više od 4 žene.”

U nezaboravnoj 6. epizodi druge sezone serije, koja je nosila naziv “The One That Could Have Been” (“Ono što je moglo biti”), gledaoci su imali priliku da vide kako bi izgledao život popularnih prijatelja da su se neke stvari odigrale drugačije. Recimo - da Rejčel nije pobegla sa venčanja sa Berijem, da Monika nije izgubila kilažu, a da je Ros ostao u braku sa Kerol.

U ovoj epizodi Monika i Čendler se ne zabavljaju, ali izgleda kao da ispoljavaju tajna osećanja jedno prema drugom. Ova epizoda prikazivana je iz dva dela, a Čendler sa Monikom flertuje izgovarajući čuvenu rečenicu: - Pa, poljubio sam više od 4 žene.

“Žvaka bi bila savršenstvo.”

U legendarnoj epizodi 1. sezone koja je nosila naziv “The One With The Blackout” ( “Ona sa blokadom”), Čendler se nađe zarobljen u predvorju banke sa modelom Viktorijas Sikrita Džil Gudejkr. Ova epizoda je nezaboravna i presmešna iz više razloga, ali je svakako najzapaženiji deo ova Čendlerova teška situacija.

On proživljava to što je zarobljen sa prelepom ženom na način na koji samo on to može, bivajući nespretan i ćutljiv većinu vremena.

Kada odbije žvaku koju mu je Džil Gudejkr ponudila, on odmah zažali zbog toga i kaže: - Žvaka bi bila savršenstvo.

“Beznadežan sam i nespretan i očajnički mi je potrebna ljubav!”

U trećoj sezoni Čendler  se nespretno upušta u vezu sa Dženis i ubrzo počinje da se plaši kada stvar postane ozbiljna, jer se čitavog života plaši vezivanja. Nakon što ga Džoi ohrabri da se suoči sa svojim strahovima, Čendler odlazi u drugu krajnost i pita Dženis da počne da živi sa njim. Ipak, sada se ona uplašila obaveza.

Ovo njega dovodi do besa, što čini da počne da izgleda smešno. I iako je smešna, ova epizoda govori o tome koliko su zaista duboka njegova uverenja o vezama.  U poslednjem pokušaju da ubedi Dženis da počne da živi sa njim, on kaže: - Beznadežan sam, nespretan i očajnički mi je potrebna ljubav.

“Zdravo… Ok, sledeća reč.”

U 1. sezoni, u epizodi “The One With The Butt” (“Jedna sa zadnjicom”), prijatelji prisustvuju izvođenju mjuzikla “Frojd!” u kom Džoi igra glavnu ulogu. Predstava je očigledno grozna, ali Čendler sebe smatra srećnikom jer je na predstavi upoznao prelepu ženu, Auroru.

On joj neodlučno prilazi i u pokušaju da započne razgovor kaže: "Zdravo… Ok, sledeća reč. Čendler je moje ime."

“Da li me poznaješ ili si baš dobra u ovoj igri?”

U drugoj sezoni emitovana je epizoda iz dva dela “The One After The Superbowl” (“Jedna posle superboula”) jer su epizode zaista bile emitovane odmah nakon emisije o superboulu.  Epizode se uglavnom tiču Rosa i Marsela, njegovog ljubimca majmuna, ali takođe ima i nešto Čendlerove nespretnosti koja je obeležila epizodu.

Ros saznaje da je Marsel u Njujorku i da snima film, tako da cela ekipa ide na set kako bi ga videla. Tamo Čendler sreće svoju drugaricu iz škole, Suzi Mos.

Iako ćemo kasnije saznati da ona ima neke sasvim drugačije motive, Suzi počinje da flertuje sa Čendlerom, a njegov prvi odgovor je: - Da li me poznaješ ili si samo veoma dobra u ovoj igri?

“Progutajmo svoja osećanja, čak i ako to znači da ćemo zauvek biti nesrećni.”

Džoi počinje da se zabavlja sa Kejti početkom 4. sezone, a Čendler počinje da gaji osećanja prema njoj. On je to pokušavao da sakrije tokom nekoliko epizoda, ali, naravno, sve se završava spektakularno.

U sedmoj epizodi, “The One Where Chandler Crosses The Line” (“Ona kada je Čendler prešao granicu”), Čendler i Kejti se zbližavaju, što uzrokuje da Čendler odmah zažali zbog svojih akcija.

On odbija Kejti govoreći joj: "Progutajmo svoja osećanja zauvek, čak i ako to znači da ćemo ostati nesrećni zauvek."

“Bilo je sjajno. Nazvaću te. Trebalo bi ovo da ponovimo nekad!”

U epizodi sezone 3, “The One With The Dollhouse” (“Ona sa kućicom za lutke”), Čenler dovodi sebe u neobičnu situaciju, kada otkrije da Rejčelina šefica Džoana gaji neka osećanja prema njemu. On prvo pristaje na to da ode sa njom na sastanak, ali ubrzo odustaje.

Naravno, umesto da se suoči sa Džoanom, Čendler odlučuje da se jednostavno i tiho izvuče iz situacije. Rejčel insistira na tome da on treba da kaže Džoani da više ne želi da se viđa sa njom, što on i radi, ali odmah se ispravlja i kaže joj:  - Bilo je sjajno. Nazvaću te. Trebalo bi ovo da ponovimo nekad!

“To na galskom znači ‘Vaša ćurka je gotova’."

Kada se Čendler nađe na licu mesta, on obično reaguje tako što kaže nešto besmisleno i, obično, vrlo šaljivo. U istoj epizodi u kojoj se sastaje, zabavlja i rastaje sa Džoanom, on izjavljuje jednu urnebesnu rečenicu.

Rejčel ga predstavlja Džoani, na šta Džoana kaže: - Bing, to je sjajno prezime.

Čendler joj na to odgovori: - Hvala, to na galskom znači “Vaša ćurka je gotova”.

“E-hej!”

Možda jedna od najnezaboravnijih Čendlerovih izjava, nastala je kada je upoznao Kejti i počeo da flertuje sa njom, ne znajući da je ona sa Džoijem.

On nju pita kako se zove, a kada mu ona odgovori, Čendler pita: - Kejti sa K ili sa C?

Ona odgovori da je sa K (Kej), na šta on uzvikne: - E-hej!

“Hvala, sam je gajim”

Još jedna sjajna replika dogodila se u četvrtoj sezoni, u epizodi “The One Where Chandler Crosses The Line” (“Ona kad je Čendler prešao granicu”). Čendler i Kejti su, nekim čudnim spletom događaja, završili u situaciji u kojoj mu ona šiša kosu.

Kako bi prekinula neprijatnu tišinu, Kejti kaže: - Imaš zaista lepu kosu.

Čendler odgovara: - Hvala, sam je gajim.

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA