≫ 

Nastavlja se suđenje poznatom producentu, a preti mu i doživotna robija

Danas se nastavlja suđenje slavnom producentu Harviju Vajnštajnu, a presuda može biti i doživotna robija

  • 1
Harvey Weinstein Foto: Tanjug/AP

Producent Harvi Vajnštajn (67) je optužen od strane 80 žena da ih je seksualno zlostavljao.

Danas mu se sudi, a porotnici će razmatrati samo dve optužbe za silovanje koje su podnele bivša glumica Džesika Man i Mimi Halej, koja je u to vreme bila asistentkinja u njegovoj producentskoj kući "Weinstein Company".

Slavnom producentu preti čak i doživotni zatvor. Od 2017. godine oformljen je pokret #MeeToo gde su se prijavile sve žene koje su seksualno napastvovane i silovane u javnom poslu.

Strani mediji pišu da filmskom producentu preti doživotna kazna ako ga njujorška porota osudi za predatorski seksualni napad.

Man je optužila Vajnštajna za silovanje u martu 2013., a Halej da ju je natjerao na oralni seks u julu 2006., kao i da je pokušao da je siluje, dok je imala menstruaciju.

Harvey Weinstein Harvi Vajnštajn; Foto: Tanjug/AP

- Prisiljavao me na oralni seks dok sam imala menstruaciju. Čak mi je izvukao i tampon. Bila sam zgrožena i u neverici. Ne bih želela da mi bilo ko to uradi, čak ni da mi je ta osoba životni partner - rekla je Halej 2017. godine. Ona je poslednja koja je optužila Harvija za silovanje.

I Man i Halej su priznale bar jedan sporazumni seksualni odnos s Vajnštajnom nakon navodnih napada.

Vajnštajnovi advokati su izneli na desetine mejlova i tekstualnih poruka u kojima su i Man i Halej nastavile da imaju prijateljski odnos s Vajnstajnom godinama nakon navodnih napada.

Vajstajnovi advokati tvrde kako su se seksualni odnosi dogodili uz pristanak, a Man i Halej su koristile seks za napredovanje u karijeri. Sudija će porotnicima dati smernice i podsetiće ih da moraju da budu potpuno sigurni u njegovu krivicu, van svake sumnje.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    19. februar 2020 | 10:46

    Sad kad su ostarile, i napravile pare... Sad su se setile da su silovane... Kad su htele da prave karijere, tad im nije smetalo da im pambrči... Šta je sad problem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA