≫ 

Tetovaže 14 svetskih zvezda sa skrivenim značenjima: Jedna je vezana za Kosovo

Ove poznate ličnosti tetovažama su pokazale šta nikada ne žele da zaborave

  • 3
Žizel Bundšen, Džesika Alba, Hilary Duff, Rijana Foto: Tanjug/AP, Guliver/Amy Sussman/Getty Images, Profimedia/Balawa Pics

Mnoge zvezde imaju tetovaže koje vole da ističu u skoro svakoj prilici ili koje se nalaze na dovoljno vidnom mestu da jednostavno upadaju u oči.

Ipak, samo njihovi najveći obožavaoci znaju zbog čega su one nastale, koje je njihovo značenje i kome su one posvećene, piše Insider.

Ove tetovaže poznatih ličnosti u sebi kriju duboke tajne i skrivena značenja koja su veoma važna njihovim nosiocima.

Rijana (32)

Pevačica je poznatom tetovažom egipatske boginje Izide, koja se nalazi ispod njenih grudi, odala počast svojoj baki koja je preminula od raka dojke.

Ova boginja simboliše večnu majku, prijateljicu robova, grešnika i bespomoćnih.

Rijana, tetovaža Rijanina tetovaža, Prinstcreen: Instagra/badgalriri

Holzi (25)

Pevačica Holzi ima tetovažu potkovice koja je podseća na to da je došla do uspeha napornim radom, a ne srećom.

- Veruje se da ne treba da tetovirate potkovicu okrenutu nadole jer će vam sva sreća „iscureti“, to jest da ona donosi nesreću. Ja sam je istetovirala da naglasim da mi sreća ne treba. Zaista naporno radim i ne verujem da se nikome ništa ne dešava samo zato što je rođen pod srećnom zvezdom. Ova tetovaža je moj podsetnik na to – izjavila je pevačica.

Hari Stajls

Hari Stajls ima tetovažu „nesavršene sirene“ jer smatra da „svi treba da vole sebe, a ne da streme savršenstvu“. Pevač, koji ima više od 40 tetovaža, izjavio je to kada ga je obožavalac pitao zbog čega njegova sirena ima opuštene grudi.

Hilari Daf

Tetovaža koju glumica ima na svom ručnom zglobu i na kojoj piše „Take Fountain“, zapravo je izreka izvučena iz citata Beti Dejvis. Ove dve reči Dejvisova je izgovorila prilikom jednog televizijskog intevjua dok je odgovarala na pitanje koji je najbolji način da se neko probije u Holivudu. Kad je rekla „Take Fountain“, mislila je na Fauntin aveniju, put kojim se dolazi u Los Anđeles.

Hilari Daf, Hilary Duff, tetovaza Hilari Daf, Foto: Twitter/hilaryduff

Sem Smit

Pevač na domalom prstu leve ruke ima repliku tetovaže koja je pronađena na mumiji, a koja se sastoji od dve jednostavne paralelne linije.

- Ova tetovaža inspirisana je jednom od najstarijih otkrivenih tetovaža, koja se nalazila na mumificiranom telu pronađenom u ledu – napisao je on na Instagramu.

Ema Stoun

Kako bi proslavila to što joj se majka izlečila od raka, glumica je tražila da joj bivši član „Bitlsa“ Pol Makartni na ruci nacrta sve ptičje noge.

- Omiljena pesma moje majke je „Blackbird“, a to je i moja najdraža pesma – otkrila je Ema tokom jednog intervjua.

Dua Lipa

Ova pevačica ima tetovažu na podlaktici na kojoj piše "Sunny Hill", što je naziv starog kraja njenih roditelja, koji su odrasli na Kosovu. Misli se na kvart Sunčani breg, koji se nalazi u Prištini.

- "Sunny Hill" je postalo ime naše fondacije i našeg festivala i ima posebno značenje za mene. Podseća me na dom i na razlog zbog kojeg radim sve što radim - izjavila je ona.

Dua Lipa Dua Lipa i tetovaže, Foto: Tanjug/AP

Džesika Alba

Džesika Alba na ruci ima tetovažu na sanskritu koja u prevodu znači „lotos“, a koju je uradila nedugo posle raskida.

- Ovu tetovažu zovem „moj prvi raskid“. Ona u prevodu sa sankrita znači „lotos“, koji je manifestacija duhovne lepote. Moj dečko je bio protiv tetovaža, pa sam se ponovo pronašla kada sam raskinula sa njim - ispričala je ona jednom prilikom.

Džesika Alba Džesikina tetovaža na ruci, Foto: Image Press Agency/Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia

Kendal Džener

Kendal Džener je istetovirala po jednu malu tačku u udubljenju pored srednjih prstiju koje označavaju „male stvari koje su bitne“.

- Belu boju je izabrala jer nije htela da tetovaža bude vidljiva na revijama. Bila je to zabavna noć – izjavio je majstor koji ju je tetovirao, a Kendal je ove tetovaže ubrzo promenila u srce i slomljeno srce.

- Ona sa desne strane, puno srce, predstavlja moju anđeosku stranu, a sa leve je slomljeno srce, koje oličava moju đavolsku stranu – objasnila je ona.

Majli Sajrus

Prva pevačicina tovaža, koju je uradila na rebrima ispod leve dojke, sastoji se od reči „Just Breathe“ („samo diši“) i posvećena je bliskom prijatelju koji je preminuo i njenom pokojnom dedi.

- Ona me podseća da ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Nijedno od njih dvoje više ne diše, što je osnovna stvar, a tetovažu sam stavila blizu srca, jer će oni uvek biti u njemu – rekla je ona za „Harper’s Bazaar“.

Žizel Bundšen

Supermodel Žizel Bindšen ima tetovažu zvezde na ruci, koja je podseća na pokojnu baku.

- To je zvezda padalica, za moju baku. Ona je umrla kad sam bila mlada, a kad sam se preselila u Njujork, na nebu nije bilo zvezda, pa sam nacrtala jednu na svom zglobu kako bi me posećala na nju i držala je na njemu mesec dana pre nego što sam je istetovirala. Zbog toga je tako krivudava – objasnila je ona.

Gisele Bundchen, Džesika Alba, Tetovaža Žizel Bundšen - jedna od dve koje ima, Foto: Christopher Peterson/Buzzfoto/Profimedia

Anđelina Džoli

Poznata glumica na svojoj podlaktici ima rimske cifre XIII V MCMXL, čiji je cilj da odaju počast jednom od govora Vinstona Čerčila. Oni predstavljaju datum, 13. 5. 1940, kada je Čerčil u svom govoru rekao „Nemam da ponudim ništa drugo osim krvi, truda, suza i znoja“. Osim toga, glumica na rukama ima i reči „trud“ i „suze“.

Anđelina Džoli Anđelina Džoli, Foto: Tanjug/AP

Selena Gomez

Tetovaža na arapskom, koju Selena Gomez ima na leđima, u prevodu znači „prvo voli sebe“.

Arijana Grande

Arijana Grande je istetovirala pčelu iza svog uha kako bi odala počast nastradalima u bombaškom napadu na njenom koncertu u Mančesteru 2017. godine.

Kako je pisao „Billboard“, pčela je postala istorijski simbol Mančestera još tokom industrijske revolucije, kada su tamošnje fabrike zbog velike produktivnosti često nazivane „košnicama“.

Video: Duško je iglom ubo svoje lice i telo više od milion puta jer mu se tako sviđa

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA