≫ 

Zlostavljali su je zbog siromaštva, imala je "oca iz pakla", a onda je potez u školi sve promenio

Rijana je planetarno popularna i jedna od najbogatijih muzičarki svih vremena, ali je put do uspeha bio veoma težak

  • 3
Rihanna, Rijana, pevacica Rijana, Foto: Profimedia

Robin Rijana Fenti (32) danas je jedna od najpoznatijih i najuticajnijih žena u muzičkom svetu. Ali, put do uspeha nije bio lak.

Rođena je 1988. godine na Barbadosu u disfunkcionalnoj porodici. Otac joj se godinama borio sa zavisnošću, a često je fizički maltretirao celu porodicu. Kada je napunila 14 godina, majka je napustila oca i bila je primorana da radi razne poslove kako bi prehranila porodicu.

- Moj otac pripada generaciji 60-ih koja je droge i alkohol uzimala svakodnevno. Drogiranje mu se otelo kontroli. Strašno sam se ljutila na njega. Nijedno dete ne bi trebalo da prođe kroz šta sam ja prošla - rekla je Rijana pre desetak godina.

Rijana i njen otac nikad nisu bili u preterano dobrim odnosima, a sve se pogoršalo nakon što je Ronald u medijima govorio o incidentu kad je pevačicu u februaru 2009. godine pretukao tadašnji dečko Kris Braun. Iste godine njen pijani otac je demolirao autobus s kojim je pevačica bila na turneji.

Pevačica mu je ponovo sve oprostila i obasipala ga skupocenim poklonima. Bivši zavisnik tada je izjavio da je znao kako s Rijanom više nikad neće imati dobar odnos, ali da mu je drago što su opet prijatelji.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Nakon razvoda situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su je svakodnevno zlostavljali i zadirkivali zbog siromaštva.

S 15 godina prijatelj ju je nagovorio da se prijavi na školski izbor za Mis. Manekenski hod nije naučila u modnoj školi već u vojsci gde je svakodnevno vežbala hod s knjigom na glavi. Tada se desio i njen prvi javni nastup gde je pokazala vokalne sposobnosti. Pred celom školom zapevala je pesmu "Hero" koju u originalnoj verziji izvodi Maraja Keri i trud se isplatio.

Rijana je tada pobedila i shvatila da želi da se bavi pevanjem.

Zbog odlaska na svirke s tadašnjim bendom Rijana nije završila srednju školu, a kako bi zaradila nešto novca prodavala je odeću na ulici.

Sreća joj se brzo nasmešila. Njen talent prepoznao je američki muzički producent Evan Rodžers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pesme "Pon de Replay". Snimak je dospeo do planetarno popularnog Džej Zija, a pevačica je potom potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom.

Rijana Rijana; Foto: Tanjug/AP

Stvari su brzo počele da se menjaju. Izdala je album "Music of the Sun" koji se našao na vrhu Bilbordove top liste na kojoj su najprodavaniji muzički albumi.

Već 2009. izašao je njen četvrti album "Rated R" na kom su neki od njenih najvećih hitova kao što su "Russian roulette", "Hard", "Rude boy"... Sledeće godine je snimila hit s Eminemom pod nazivom "Love the way you lie".

S više od 200 miliona prodanih albuma širom sveta, Rijana je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih muzičarki svih vremena.

Ni njen ljubavni život nije mogao da prođe bez drame. Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s reperom Drejkom, a pre njega ljubila je Krisa Brauna.

Rijana, Kris Braun Rijana i Kris Braun; Foto: Profimedia

Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u Krisa zaljubila na prvi pogled. Rijana i Braun su se u februaru sledeće godine posvađali i fizički obračunali.

Zbog napada je protiv Krisa podignuta optužnica, a svetom su kružile fotografije njenog lica punog masnica. Pevač je dobio zabranu prilaska i pet godina uslovne kazne.

Pre tri godine stvorila je marku donjeg veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmereno isključivo mršavicama.

Pevačica je inače velika zagovornica inkluzivnosti i promocije različitih tipova lepote, a svojim primerom pokušava da pokaže ženama da se mogu dobro osećati u svojoj koži bez obzira na to koliko imaju kilograma.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty) on

Njena linija donjeg veša je u prvoj godini zaradila je neverovatnih 72 miliona dolara, a cene proizvoda su pristupačne, čak i za "prosečni" džep.

Neki smatraju da je Rijana uspehom koji je postigla zahvaljujući dobroj prodaji donjeg veša pomogla da se smanji prodaja i ugasi revija Viktorijas sikreta.

Video: Uživam kad sam potčinjena: Seksi zvezde otkrile svoje fetiše

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    21. februar 2020 | 10:11

    Jos jedna multimilionerka se setila da kaze istinu, ali na vrhuncu svoje karijere. Dok nisu imale para "cutale" su i niko nikome nisu govorili.

  • Baba

    21. februar 2020 | 23:34

    Rijana carica ,smekerka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA