≫ 

12 godina pakla Britni Spirs: Bogatstvo od 59 miliona $ kontrolišu 2 muškarca i rešenje se ne nazire

Amerikanci sve više apeluju "oslobodite Britni", a pop princeza dobro se drži, uprkos agoniji koju prolazi

  • 2
Britney Spears, Britni Spirs Britni Spirs, Foto: Profimedia/Backgrid

Britni Spirs (38) već 12 godina nema pravnu kontrolu nad svojim životom i imovinom. Sud ju je obavezao na pravno starateljstvo koje će biti na snazi do 30. aprila ove godine. Britni je pod pravnim starateljstvom od 2008. godine, kada je pretrpela niz nervnih slomova, i to pred očima javnosti. Otada, sva njena nekretnina, novčana sredstva, kao i ponešto ličnih stvari stavljeno je pod kontrolu njenog oca, Džejmija Spirsa, i advokata Endrua Voleta.

Ovakva odluka suda smatra se kontraverznom, naročito među fanovima Britni Spirs. Mnogi veruju da drugi kontrolišu i manipulišu slavnom pop pevačicom. Sa druge strane, izvori bliski Britni tvrde da je ovaj pravni potez doneo puno dobra pevačici, a pogotovo u pogledu poslovnih prilika.

Sve je počelo od obrijane glave i napada kišobranom

Poznih 2000-ih, Britni je pretrpela niz skandala, koji je zabeležila javnost. Najpre je primećena kako vozi kola sa sinčićem Šonom u krilu. Kasnije je obrijala glavu i nasrnula na vozilo jednog paparaca kišobranom.

Ona je 2008. nekoliko puta odlazila na rehabilitaciju, a dvaput je primljena i na psihijatrijsko lečenje. Njen otac Džejmi je od suda tražio privremeno starateljstvo, namenjeno odraslim osobama koje ne mogu da brinu o sebi. Uglavnom je reč o osobama koje pate od demencije ili neke duševne bolesti, što čini Britnin slučaj veoma retkim, piše Business Insider.

Nadzor oca i advokata nad bogatstvom vrednim 59 miliona dolara

Džejmiju Spirsu je dodeljen nadzor nad ćerkinim nekretninama i brizi o zdravlju, dok je advokat Endru Volet bio zadužen za upravljanje novčanim sredstvima. Britnin otac ima kontrolu nad različitim aspektima njenog života, od poslovnih pregovora, do zabrane poseta.

Once upon a time in Hollywood Britni Spirs, Foto: Tanjug/AP

Zakon nalaže da svaka finansijska odluka u Britnino ime bude sudski zabeležena. Prema izveštaju iz 2018, njen celokupni imetak iznosi 59 miliona dolara. Od tog iznosa, 128.000 dolara je direktno uzeo njen otac, dok su pravni troškovi samog održavanja starateljstva iznosili 1.1 milion dolara.

#OsloboditeBritni pokret

Ne slažu se svi sa pravnim starateljstvom u čijim raljama se nalazi Britni Spirs. Jedna internet stranica posvećena njenim fanovima je još 2009. počela kampanju pod nazivom #OsloboditeBritni. Izgleda da je čak i njena majka, Lin Spirs, pobornik ovog pokreta. Ona se, inače, razvela od Britninog oca, a i sama je pokušala da postane pravni staratelj svoje ćerke, mada bez uspeha.

Ljudi bliski Britni tvrde da ovakav pravni aranžman pogoduje pevačici, te da joj pruža puno više kontrole nad svojim životom. Njen menadžer Lari Rudolf je jednom prilikom izjavio da pravno starateljstvo nije zatvor, dodajući da je, zahvaljujući tome, Britni imala priliku da sklopi poslovne odnose koje inače ne bi mogla.

Britney Spears, Britni Spirs Britni Spirs, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uspešna decenija: Las Vegas i albumi

Britni je bila itekako produktivna protekle decenije u pogledu svoje karijere. U periodu između 2011. i 2016. je izdala tri albuma sa novom muzikom. Njena turneja ''Piece of Me Tour'' iz 2018. zaradila je prema procenama 54.6 miliona dolara. Četiri godine je provela priređujući veoma uspešne nastupe u Las Vegasu, a bila je i član žirija televizijskog muzičkog takmičenja „X faktor” u SAD.

Ko danas upravlja novcem i životom Britni Spirs?

Endru Volet se prošle godine odrekao starateljskih prava, pa je sada zvanično Britnin otac jedini njen pravni staratelj. On ima zabranu prilaska Britninoj deci, nakon što je optužen za fizički okršaj sa unukom Šonom. Džejmi Spirs je podneo zahtev da privremeno bude izuzet iz okvira starateljstva, što mu je odobreno, sem u pogledu nadzora novčanih sredstava.

Britney Spears Britni Spirs, Foto: Profimedia/Backgrid USA

Po njegovom zahtevu, jedna od menažerki Britni Spirs, Džodi Montgomeri, je postavljena kao njen privremeni staratelj. Ona će imati nadzor nad pravnim aspektima Britninog života do 30. aprila.

Neizvesno je da li će ovaj pravni aranžman biti produžen, ali da bi prestao da važi, Britni mora dokaže da joj nije više potreban.

Video: Britni uskoro neće moći nijednu odluku da donosi samostalno?

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA