≫ 

10 godina misterije smrti jedne od najlepših glumica u Holivudu: Njen muž je umro na sličan način

Neprežaljena Britani Marfi važila je za osobu koji su mnogi ljudi voleli

  • 7
Britani Marfi Brittany Murphy

Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay

Britani Marfi bila je jedna od glumica koju smo svi voleli. Bila je lepa, šarmatna, imala je smisao za humor. Od kada se pojavila svetskoj sceni, vrlo brzo je postala holivudski superstar i imala je neviđenu popularnost.

Nažalost, preminula je 20. decembra 2009. godine kada je imala samo 32 godine. Njena smrt, koja i dalje pod velom misterije, rastužila je mnoge koji se još pitaju šta se zaista dogodilo tog kobnog dana.

Podsetimo se ko je zapravo bila Britani Marfi.

Rodila se 10. novembra 1977. godine. Njeni roditelji Šeron i Anđelo razveli su se kada je Britani imala svega dve godine. Još kao dete, Marfijeva je pokazala da voli mjuzikle, filmove, kao i balet.

Od anonimne devojke, do velike popularnosti

 

Britani Marfi je u mladosti zavolela glumu i počela da se bavi njom, kao i da pohađa časove pevanja i plesa. Veliki potencijal u njoj prepoznala je njena majka Šeron, tako da se zajedno sa njom preselila u Los Anđeles kako bi se snovi male Britani ostvarili.

Marfijeva je u ranijim intervjuima spominjala kako je majka bila uz nju.

- Kada sam rekla mami da se preselimo u Kaliforniju, ona je prodala sve stvari i preselila se ovde zbog mene. Uvek je verovala u mene - rekla je Britani, a prenosi who.com.au.

Karijera Britani Marfi 

 

Prvu ulogu dobila je kada je imala samo 13 godina, i to u ostvarenju "Drexell's Class". Ovo je samo bila odskočna daska za dalju njenu uspešnu karijeru. Vrlo brzo, dobila je novu ulogu, i to u hit ostvarenju "Clueless" (1995).

Britani je obožavala da glumi, nezavisno da li je u pitanju blokbaster ili mali film, velika uloga ili mala uloga. Ovo su neka od najpoznatijih ostvarenja u kojime je igrala Britani Marfi: Girl Interrupted (1993), Clueless (1995), Freeway (1996), Bongwater (1998), Drop Dead Gorgeous (1999), Don’t Say A Word (2001), Riding In Cars With Boys (2001), 8 Mile (2002), Uptown Girls (2003), Just Married (2003), Little Black Book (2004), Sin City (2005), Happy Feet (2006), Ramen Girl (2008), Tribute (2009).

Britani Marfi u filmu "8 mile":

Takođe, davala je glas za crtani filmove, a snimala je i muzičke spotove. Sarađivala je zajedno sa popularnim di-džejom Pol Okenfoldom, s kojim je uradila spot za pesmu "Faster Kill The Pussycat".

Kontraverze

 

Svojevremeno se u pojedinim medijima pojavila vest da je Britani imala probleme sa ishranom, što je ona demantovala.

- Radije ne bih da diskutujem o stvarima koje nisu tačne. Nikada nisam imala probleme u ishrani. Ne drogiram se. Ponekad popijem čašu šampanjca - rekla je Marfijeva za "Cosmolitan".

Brittany Murphy

Britani Marfi Foto: Profimedia

S kim je bila u vezi Britani Marfi?

 

Britani Marfi bila je u vezi i sa poznatim muškarcima. Sa Eštonom Kučerom započela je romansu nakon filma "Just Married", u kojem su zajedno glumili. Međutim, njihova veza je trajala kratko, svega nekoliko meseci.

Ashton Kutcher, Ešton Kučer

Ešton Kučer Foto: Profimedia

2003. godine bila je u kratkotrajnoj romansi sa talent menadžerom Džefom Kvatinecom, a zatim dve godine sa asistentom produkcije Džoom Makalusom. 2007, godine započela je vezu sa Sajmonom Mondžekom, za koga se i udala.

Kada i kako je preminula Britani Marfi?

 

Britani je u nesvesnom stanju 20. decembra 2009. godine u kupatilu pronašla njena majka. Odmah je pozvana policija i Hitna pomoć, ali je nažalost konstatovano da je preminula. Šeron Marfi tvrdi da je njenu ćerku mogla da ubije toksična buđ, koja se nalazila u stanu Britani Marfi.

Međutim, toksikološki nalazi potvrđuju da se u telu Britani Marfi ne nalazi navedna toksična buđ, već da su za smrt glumice "krivi" određeni faktori, i to pneumonije, anemije, kao i potencijalno predoziranje lekovima.

Kada je reč o pneumoniji, pričalo se da Britani imala simptone nalik gripu i da je imala zakazano kod lekara. Kada je reč o anemiji, pričalo se da je Marfijeva imala ozbiljan nedostatak gvožđa. I kada je reč o predoziranju, pričalo je da Britani u nekoliko navrata otrovala lekovima.

Šest meseci kasnije, Šeron Marfi pronašla je muža njene ćerke Sajmona Mondžeka mrtvog u stanu. Izveštaj je pokazao da je uzrok Sajmonove smrti sličan kao i uzrok smrti Britani Marfi, pneumonija i anemija.

Britani Marfi Brittany Murphy

Britani Marfi Foto: Tanjug/AP

Da li je Britani Marfi ubijena?

 

Bar tako tvrdi njen otac Anđelo. On navodi da je Britani ili ubijena, ili otrovana. Anđelo Marfi je čak sam sponzorisao istragu kako bi se saznalo šta je prava istina.

- Moja ćerka nije bila ni anoreksična niti se drogirala. Neću se smiriti dok se ne sazna istina. Biće pravda za Britani - rekao je Anđelo Marfi.

Otac Britani Marfi čak smatra da je njegova ćerka ubijena otrovom za pacove, i to, kako kaže, po naređenju vlade jer je podržavala Džuliju Dejvis, koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je zaista Britani Marfi preminula, još uvek nije rasvetljeno.

Ono što se zna jeste da je holivudska glumica bila dobra osoba i da su je mnogi voleli.

(V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mld

    22. februar 2020 | 16:53

    Strasno. Neviđena slatkica i pozitivka. Lepotica bez premca. Zavera da se ukloni boginja.

  • iskreno

    22. februar 2020 | 16:28

    ubili je iluminati

  • Zic

    23. februar 2020 | 10:25

    Kad zatreperi onim njenim okicama odmah osvaja. Prelepa je bila i neka joj je laka zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA