Plasido Domingo priznao krivicu za seksualno uznemiravanje 20 žena i traži oproštaj od njih

Sve do sada čuveni operski pevač je negirao optužbe za seksualno uznemiravanje

  • 1

Španski tenor, Plasido Domingo (79), koji je u jeku seks skandala nakon što ga je čak devet žena optužilo za seksualno zlostavljanje, izvinio se svojim žrtvama navodeći kako će snositi "potpunu odgovornost" za svoje postupke.

- Želim da znaju da mi je iskreno žao zbog patnje koju sam im naneo. Prihvatam svu odgovornost za svoja dela - poručio je čuveni operski pevač koji je do sada negirao sve optužbe.

Kako je objavio "Associated Press" u avgustu 2019. godine, devet žena iznelo je tvrdnje da ih je pevač uznemiravao od kraja 1980-ih. U septembru je objavljeno novo istraživanje u kojem je iste optužbe iznelo još jedanaest žena.

- Poslednjih meseci sam razmišljao o optužbama i sada shvatam da su se neke žene možda plašile toga da se iskreno izjasne zbog straha za svoju karijeru - naveo je Domingo u saopštenju.

Domingo je zamolio za oproštaj dan nakon što je porota u Nujorku čuvenog holivudskog producenta Harvija Vajnstajna proglasila krivim za seksualni napad i silovanje.

Podsetimo, čuveni operski pevač je u oktobru prošle godine dao ostavku na mesto generalnog direktora Opere Los Anđelesa. Na toj funkciji bio je od 2003. godine. Osim ostavke, otkazao je i nastup u Metropolitan operi u Njujorku, a na njegovo mesto došao je Srbin Željko Lučić.

Druge američke operske kuće otkazale su saradnju sa njim, a u Evropi i dalje radi.

Video: Ovi ljudi su seksualni prestupnici, a jedan je zbog silovanja bio na robiji

(B. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Care

    25. februar 2020 | 19:08

    Nikome ti nisi naneo ništa što nisu same tražile i želele!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA