≫ 

Maldivi angažovali Amal Kluni da zastupa Rohindža muslimane na sudu: Nad njima je izvršen genocid!

- Prihvatanje odgovornosti za genocid u Mjanmaru odavno kasni i radujem se što ću raditi na ovom važnom naporu da se potraže pravni lekovi za preživele Rohindže - rekla je Amal Kluni

  • 0
Amal Clooney, Kluni

Amal Kluni na sudu, Foto: Profimedia

Ostrvska država Maldivi, luksuzna turistička destinacija, angažovala je poznatu advokaticu za ljudska prava Amal Kluni da zastupa interese Rohindža muslimana u procesu protiv države Mjanmar.

Iz Vlade Maldiva rečeno je da su se pridružili pretežno muslimanskoj državi Gambiji u gonjenju Mjanmara, čija je vojska naterala da narod Rohindža prebegne u susedni Bangladeš, piše The Jakarta Post.

Inače, prošle nedelje Međunarodni sud pravde naredio je većinski budustičkom Mjanmaru da implementira mere kako bi sprečio genocid nad Rohindža narodu.

Inače, problem Rohindža naroda i Mjanmara traje već decenijama. Vlada Mjanmara je 1982. godine narodu Rohindža ukinula građanska prava. Sve do danas je ovaj narod u Mjanmaru izložen diskriminaciji i progonu.

Preko 100.000 pripadnika naroda Rohindža živi u kampovima za interno raseljene osobe, koje im vlasti ne dopuštaju da napuste. Veliki broj ih živi i u izbegličkim kampovima u Bangladešu.

- Prihvatanje odgovornosti za genocid u Mjanmaru odavno kasni i radujem se što ću raditi na ovom važnom naporu da se potraže pravni lekovi za preživele Rohindže - rekla je Amal Kluni.

Dete, beba, Siromaštvo, plače, Rohindža

Rohindža dete koje plače, Foto: Tanjug / AP

Amal Kluni, inače supruga glumca Džordža Klunija, ima dugogodišnju uspešnu karijeru u advokaturi.

Klunijeva je 2015. godine uspešno zastupala bivšeg predsednika Maldiva Mohameda Našida.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA