≫ 

9 najfatalnijih žena Zlatnog doba Holivuda čiju lepotu ni danas nijedna ne može da nadmaši

One su. svojevremeno, bile najplaćenije glumice, dobijale su i po nekoliko Oskara, a fanovi su se, bukvalno, klanjali pred njima

  • 18
Vivijen Li

Vivijen Li, Foto: Wikimedia/Fawcett Publications

Tridesete i četrdesete godine prošlog veka se još uvek smatraju Zlatnim dobom Holivuda, piše Brainberries. Elegantne haljine, besprekorne frizure, smešni akcenti… Sve su to bile glavne karakteristike svake glumice tokom tih vremena.

One su nazivane najlepšim ženama 20. veka s razlogom. Milioni fanova su im se divili, zavideli im na bogatstvu i lepoti i klanjali se pred njima kao da su boginje. Pamtimo ih mlade i lepe, ali niko ne živi večno.

Ovo su najlepše holivudske glumice 20. veka:

Vivijen Li

Fantastična engleska dama, dobitnica dva Oskara, a stekla je i reputaciju glumice sa kojom je teško sarađivati. To je razlog zbog kog je njena karijera bila puna uspona i padova. Slavnom je učinio film “Prohujalo s vihorom”, a ostatak je istorija.

Loren Bakol

Dobitnica počasnog Oskara, dva Zlatna globusa i dve “Toni” nagrade. Loren je bila prepoznata i kao jedna od prvih holivudskih “bombi”, zahvaljujući filmovima kao što su “Kako se udati za milionera” i “Ubistvo u orijent ekspresu”.

Loren Bakol

Loren Bakol, Foto: Wikimedia

Ingrid Bergman

Ova sjajna švedsko-američka glumica zauzela je četvrto mesto na listi “Sto najvećih filmskih zvezda”. Sa tri Oskara, četiri Zlatna globusa, dve “Emi” nagrade i “Toni” nagradom iza sebe, nasleđe Ingrid Bergman leži u filmovima poput filma “Kazablanka”.

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman, Foto: Wikimedia/MGM photographer

Džindžer Rodžers

Američka glumica i plesačica koja je postala popularna glumeći sa Fredom Asterom u 10 filmova, uključujući klasike kao što su: “Swing Time”, “Carefree” i “The Barkleys of Broadway”.

Džindžer Rodžers

Džindžer Rodžers, Foto: Wikimedia/Studio Publicity

Sofija Loren

Svetski poznata italijanska glumica i pevačica. Osvojila je na desetine počasnih nagrada, pet Zlatnih globusa, prvu nagradu Akademije za najbolju glumicu u stranom filmu i mnoge druge. Možda ste je gledali u filmovima: „Crna orhideja“, „Dve žene“ i desetinama drugih, fantastičnih filmova.

Sofija Loren

Sofija Loren, Foto: Wikimedia/Movie studio

Ava Gardner

Američka glumica, jedna od najsjajnijih zvezda Holivuda 1940-ih i 1950-ih godina. Često su je opisivali kao nekoga ko ima „lice anđela i telo boginje“ ili kao „najlepšu glumicu 20. veka“. Najpoznatija je po ulogama u filmovima: „Mogambo“, „Bosonoga kontesa“ i „Noć iguane“.

Ava Gardner

Ava Gardner, Foto: Wikimedia/Trailer screenshot

Elizabet Tejlor

Ona je osvojila nagradu Akademije za najbolju glumicu dva puta. Prva glumica koja je postala toliko poznata da je koštalo milione dolara da je “rezervišete”. Nisu je džaba zvali “Kraljica Holivuda”. Neki od njenih najboljih filmova su: “Nacionalni somot”, “Div”, “Prošlo leto” i, naravno, “Kleopatra”.

Elizabet Tejlor

Elizabet Tejlor, Foto: Wikimedia/20th Century Fox

Odri Hepbern

Glumica britansko-američkog porekla, model i veliki humanitarac. Za veoma kratko vreme, Odri je postala jedna od najplaćenijih glumica svog vremena, zahvaljujući ulogama u klasicima poput: “Doručak kod Tifanija”, “Šarada”, “Praznik u Rimu” i “Moja lepa gospođice”.

Odri Hepbern

Odri Hepbern, Foto: Wikimedia/Paramount-photo by Bud Fraker

Merilin Monro

Američka glumica i sjajna pevačica, Merilin Monro. Ovo su neki njeni filmovi koje biste mogli pogledati: “Džungla na asfaltu”, “Neki to vole vruće”, “Nijagara” i “Hajde da se volimo”.

Merilin Monro

Merilin Monro, Foto: Wikimedia/Bert Parry

Video: Ko je kako sijao na crvenom tepihu Golden globe-a

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lukq

    29. mart 2020 | 12:29

    E to su bile žene, specifične. Ove danas sve na isti kroj.

  • Kika

    29. mart 2020 | 12:28

    Odri Hepbern kao labud, zenstvena i prelepa♥️

  • Carlo82

    29. mart 2020 | 13:49

    Ursula Andres, Rakel Velč, Brižit Bardo, Grejs Keli. . To je to. Mislim da sam napravio još bolju listu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA