≫ 

Zvezda legendarne serije iz izolacije poslala poruku u vezi sa korona virusom i oduševila obožavaoce

Fanovi su oduševljeni ovim potezom produkcije i na društvenim mrežama ne prestaju da dele snimak

  • 0
Jodie Whittaker, Doctor Who Džodi Vitaker, Foto: Profimedia/BBC America / Everett

Zvezda serije „Doctor Who“, Džodi Vitaker, koja tumači lik 13. doktora, putnika kroz prostor i vreme, poslala je obožavaocima ove kultne serije hitnu poruku u vezi sa pandemijom koronavirusa. Ona se javila iz izolacije u odeći koju nosi u seriji i po kojoj je prepoznaljiva, a u snimku koji je objavljen na zvaničnom profilu serije na Tviteru obraća se fanovima u maniru svog lika, piše CNN.

- Ako gledate ovo, Tardis mora da je detektovao porast psihičkih signala odnekle u prostoru i vremenu. Milsim da bi neko negde mogao da bude malo zabrinut. Ja sam zapravo u samoizolaciji ili kako ja to volim da kažem, krijem se od vojske Sontaraca. Ali zadržite to za sebe. A sada, evo šta ja radim u zabrinjavajućoj situaciji. Pod jedan, treba da zapamtite da ćete proći kroz ovo i da će sve biti u redu. Čak i ako delujte nesigurno, čak i ako ste zabrinuti, tama nikad ne preovladava – kaže Vitaker u snimku.

Prva žena koja se našla u ulozi doktora posle više od pet dencenija postojanja serije savetuje svoje obožavaoce da sačuvaju svoj smisao za humor ako mogu i da zapamte da budu ljubazni, što je jedan od saveta koji je njen prethodnik, Piter Kapaldi, ostavio njoj kao uputstvo.

- Pričajte šale. Čak i one loše. Posebno one loše. Ja sam briljantna u lošim šalama. Treće, budite ljubazni. Ljubazniji nego što ste bili juče, a znam da ste juče bili superljubazni. Pazite jedni na druge, jer niste jedino vi zabrinuti. Pričanje će pomoći, poveravanje će pomoći. Brinite o svojim prijateljima, susedima, ljudima koje jedva poznajete, o članovima svoje porodice. Jer na kraju krajeva, svi smo mi porodica – priča ona.

Na kraju Vitaker ističe da treba da verujemo nauci i da razmišljamo pozitivno.

- Slušajte nauku i slušajte doktore, važi? Oni vam čuvaju leđa. I pod pet, ostanite jaki, ostanite pozitivni. Možete vi ovo, a ja ću vas videti uskoro – završava ona.

Snimak je za manje od jednog dana pogledalo više do 251.000 ljudi, a fanovi ne prestaju da ga dele na društvenim mrežama, hvaleći ovaj potez televizije BBC.

Serija „Doctor Who“, koja se emituje već 57 godina i koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže emitovana naučno-fantastična serija, prvo je stekla obožavaoce u Velikoj Britaniji, a onda i u celom svetu. Snimanje je prekinuto 1989, na 16 godina, da bi 2005. serija bila obnovljena i od tada su lik doktora, putnika sa planete Galifrej koji pomaže u rešavanju misterija širom univerzuma, tumačili Kristofer Eklston, Dejvid Tenant, Met Smit i Piter Kapaldi, dok je Džodi Vitaker upisana u istoriju kao prva žena koja se našla u ovoj ulozi.

"Ljudi su bili i u gorim oblicima karantina, preživećemo!" Evo kako Sloba provodi dane u izolaciji

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA