≫ 

Selin Dion slavi 52. rođendan: Život je nije mazio, a najteže joj je bilo pre četiri godine

Kanadska pevačica anđeoskog glasa danas puni 52 godine

  • 4
Selen Celine Dion Paris

Selin Dion; Foto: Profimedia/Abaca Press

Muzička diva božanstvenog glasa Selin Dion danas slavi 52. rođendan.

Kanadska pevačica, čiji glas važi za jedan od najlepših na svetu, rođena je 30. marta 1968. godine, a kada je bila mala nije ni slutila da će biti jedinstvena.

Ona je imala predivno muzičko putovanje na sceni, ali život van scene doneo joj je čak nekoliko teških životnih tragedija, piše Index.hr.

Imala je ozbiljnih zdravstvenih problema, a najteži period u životu je bio kada joj je preminuo suprug Rene Angelil pre četiri godine. Rene je bio ljubav njenog života, ali i menadžer koji ju je pratio na svakom koraku i bio joj najveća podrška kako u privatnom životu, tako i u poslu.

2016. godine je izgubio tešku borbu s rakom grla i iza sebe ostavio neutešnu Selin i njihovo troje dece Renea-Čarlsa Angelila (19), Edija Angelila (9) i Nelsona Angelila (9), a preminuo je dva dana pre svog 74. rođendana.

Selin i on su vezu započeli kada je ona imala samo 19, a on 45 godina. Venčali su se u decembru 1994. godine na raskošnoj ceremoniji u Montrealu, kada je ona imala 26 godina. U crkvi u kojoj se udala je održana i misa na njegovom poslednjem ispraćaju.

- On je uvek na bini sa mnom i to ništa nikada neće promeniti - izjavila je Selin u jednom od intervjua.

Selin Dion

Selin Dion/Foto: Profimedia/Abaca Press

Tragedijama tu nije bio u kraj. Selinin brat Danijel Dion je preminuo je od raka samo dva dana nakon što je umro njen suprug.

Danijel je tada imao 59 godina, a Selin je morala da organizuje bratov poslednji ispraćaj putem interneta jer se ona u tom trenutku nalazila u Las Vegasu, a brat je premimnuo u Kanadi.

Bolest njenog supruga je dijagnostikovana 1999. godine,a Selin je pevačku karijeru stavila na čekanje i posvetila suprugovom zdravlju i nezi. Nakon višestrukih tretmana hemoterapije rak se povukao 2000. godine, a vratio se 2014. godine, kada je Selin ponovo otkazala sve koncerte kako bi bila s njim.

Par je u braku dobio tri predivna sina, a najstariji sin je rođen 2001. godine.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 🧚🏻‍♀️Celine Dion🧚🏻‍♂️ (@celinedion.forever) on

 

Pokušavali su da dobiju još dece, ali je Selin 2009. godine doživela spontani pobačaj, mada nije izgubila optimizam.

- To je život, mnogo ljudi prolazi kroz takve situacije, ali ne priča se toliko o tome jer mediji ne pišu. Četiri puta smo pokušali da dobijemo dete, još uvek pokušavamo. Reću ću vam ako je pet moj srećan broj, taj peti put će uspeti - izjavila je prilikom gostovanja u emisiji Opre Vinfri.

2010. godine supružnici su objavili srećnu vest da čekaju blizance Edija i Nelsona, koji sada imaju devet godina.

Selin se i sama kroz život nosila s sopstvenim zdravstenim problemima. Zbog poteškoća s glasnim žicama je više puta otkazivala koncerte, što joj nije bilo nimalo lako.

- Teško je održati koncert, ali ga je mnogo teže otkazati jer razočarate mnoge ljude. Bilo mi je teško - izjavila je u jednom intervjuu.

Celine Dion

Selin Dion/Foto: Profimedia

Priznala je da se nikada nije plašila da li će izgubiti glas i mogućnost da peva, jer je njeno pravo bogatstvo zapravo bila njena porodica.

- Ne zavisim o svom uspehu i pevanju. Nemojte me pogrešno shvatiti, volim ono što radim, ali ne želim da se držim za to - izjavila je.

Početkom 2019. godine je zbog problema sa sluhom otkazala koncerte u Las Vegasu.

- Izvinjavam se svima koji su imali u planu da dođu u Las Vegas i da gledaju moj šou. Znam koliko je to razočaravajuće i žao mi je - rekla je tada.

Ipak, Selin se vratila u punom sjaju i to velikom svetskom turnejom, a nedavno je otkriveno da je njeno bogatstvo procenjeno na 700 miliona dolara.

Nedavno je održala koncert samo dan nakon majčine smrti, koja je preminula u 92. godini u januaru 2020. Tom prilikom je rekla da je dobro i da je cela njena porodica stigla da se oprosti od njene majke.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA