≫ 

Oni ne čuvaju milione "kao zmija noge": Zvezde koje se nesebično bore da poboljšaju život u svetu

Putem brojnih donacija oni pomažu siromašnima, deci, prirodi i apeluju na svoje fanove da im se pridruže

  • 0
Italy Film Once Upon A Time...in Hollywood

Leonardo Dikaprio, Foto: Tanjug/AP

Mnoge zvezde, poput Leonarda Dikaprija i Meta Dejmona, uživaju u novcu i slavi, ali imaju i dobro srce koje koriste da promene mnoge živote i budu dobar primer drugima, piše Bright Side.

Leonardo Dikaprio i njegova misija da zaštiti poslednja mesta na planeti na kojima postoji život u divljini

Leonardo Dikaprio nije samo glumac, već je i veliki ekolog i filantrop. On je, 1998. godine, osnovao fondaciju posvećenu tome da obezbedi održivu i srećnu budućnost našoj planeti. Pod njegovim vođstvom, osnovano je 200 projekata, podržane su 132 različite organizacije, a 50 zemalja je dobilo pomoć.

Glumac je potvrdio da je postigao mnogo stvari i da sreća nije u ostvarenju velikog uspeha, već u tome da nekako doprinesete čitavom svetu oko vas. A Leonardo svoje reči opravdava svojim akcijama.

Met Dejmon i fondacija “H2O Afrika”

Meta Dejmona volimo zbog njegovog osmeha, koji odaje njegovo ljubazno srce. Njegov humanitarni rad je za pohvalu, a “H2O” fondacija to i dokazuje. On je, takođe, i ambasador neprofitnih organizacija koje poboljšavaju život dece širom sveta. Do sada je Dejmon pomogao 16 miliona ljudi.

Met Dejmon

Met Dejmon, Foto: Profimedia

Ovi humanitarni projekti ga čine srećnim.

- Nikada nećete stići tamo samo sa filantropijom. Morate doneti pravi novac – kaže glumac.

Farel Vilijams i “Iz jedne ruke drugoj”

Farel Vilijams je još jedna zvezda koja svojim sjajnim radom menja svet dece, pružajući im alate i resurse za ispunjenje njihovog jedinstvenog potencijala.

Njegova fontacija, “Iz jedne ruke drugoj”, obezbeđuje lekcije i aktivnosti za decu. To je zaista mudra odluka jer, deca su, ipak, naša budućnost!

Ema Votson

Ema Votson, Foto: Profimedia/Backgrid USA

Ema Votson i kampanja “On za nju”

Ema Votson sa punim razumevanjem prihvata da nisu sve žene dobile jednaka prava, kao ona.

Čak i u svojim mlađim godinama, Votsonova je shvatila da borba za ženska prava nema nikakve veze sa mržnjom prema muškarcima. Ona kaže da, ako mrzite nekoga, to nije rešenje. Glumica samo pomaže drugima da poboljšaju svoje živote, svojom kampanjom “On za nju”.

Džastin Biber i njegove stalne donacije

“Belive Charity Drive” je osnovana sa realizacijom Džastinovog albuma “Under the Mistletoe”. Pevač ohrabruje svoje fanove da pomažu ljudima kojima je to potrebno, žive pametno i doprinesu vrednim stvarima. Ne tako davno, u februaru 2020. godine, Biber je donirao 200.000 dolara skloništima za žene.

Džastin Biber, Hejli Biber

Biber sa ženom Hejli, Foto: Tanjug/AP

Biber je objasnio: - Uz vašu pomoć, možemo napraviti promenu… nikad ne reci nikad.

Svako od nas može učestvovati u boljoj budućnosti, sudeći prema ovom pevaču.

Ešton Kučer i njegova misija odbrane dece

Organizacija “Thorn” je osnovana 2012. godine, a osnovali su je Ešton Kučer i Demi Mur zbog osećaja da “deca zaslužuju da imaju najsjajnije mozgove koji će ih braniti”.

Ovo je neprofitna organizacija. Zajedno sa “TED” organizacijom, poklonili su 280 miliona dolara 2019. godine.

 

Razvijanjem tehnologije, on želi da poboljša živote dece. Sada je cilj da se razviju agencije za sprovođenje zakona kojim bi se ustanovilo gde se deca nalaze  i kako bi se skratilo vreme potrebno za pronalaženje dece žrtava.

 

Selena Gomez i njene velike, filantropske aktivnosti

Selena Gomez je izgradila sjajnu karijeru i postala idol mnogim devojčicama. Ali, to se nije dogodilo samo zbog njenog talenta, to je i zahvaljujući njenoj dobroti i otvorenom srcu. Ona je veliki filantrop.

Selena Gomez

Selena Gomez, Foto: Profimedia

Gomezova je prikupila preko 700.000 dolara u humanitarne svrhe 2008. godine i priredila neke dobrotvorne koncerte kako bi donirala novac i učestvovala u Unicefovom “Tap” projektu.

Denijel Redklif i aukcije za pomoć drugima

Znamo Denijela Redklifa kao glumca i producenta, ali on je, takođe, i humanitarac. Redklif je podržao brojne humanitarne organizacije i ohrabruje svoje fanove da i oni doniraju.

Jednom je dao i veliku najavu da će on i Ema Votson dati svoje nošene farmerke inicijativi za izbeglice. Dobio je ogroman odgovor na to.

Ališa Kiz i njena volonterska misija

Ališa Kiz je veliki zagovornik toga da svet načinimo boljim mestom. Nakon što je posetila decu iz mnogih afričkih zemalja, Ališa je realizovala dokumentarac koji se zove “Ališa u Africi: Putovanje u rodnu zemlju”. Ona je suosnivač i svetski ambasador koji obezbeđuje lekove za porodice sa HIV-om i sidom u Africi.

Gremi nagrade, Ališa Kiz

Ališa Kiz, Foto: Tanjug/AP

Pored svega toga, Ališa je i volonter u mnogim projektima. Ažurna je u tome da pomaže drugima i ne očekuje ništa zauzvrat.

Kristijano Ronaldo i globalna platforma kao borba za dobro.

Kristijano Ronaldo je velikodušan čovek. Redovno donira raznim humanitarnim organizacijama i organizacijama poput “Sačuvajmo decu”, na primer.

Kristijano Ronaldo, Georgina Rodrigez

Kristijano Ronaldo, Foto: Profimedia

 

Ronaldo je dao 100.000 funti bolnici u Madeiri, koja je sačuvala život njegove majke od kancera, kako bi mogli da izgrade centar za kancer na ostrvu.

Kristen Stjuart i 500.000 dolara za dobrotvorne organizacije

Nedavno se vodila velika diskusija o tome kako je Kristen Stjuart donirala 500.000 dolara u humanitarne svrhe. Sav novac otišao je žrtvama uragana “Sendi”. Osim toga, ona pomaže i drugim organizacijama, poput Crvenog krsta i “Oksfam”.

Džordž Kluni i njegovi napori da zaustavi globalno siromaštvo

Aktivista, humanitarac i zgodan čovek! Njegovo ime je Džordž Kluni. Sa neto vrednošću od 239 miliona dolara, on pomaže u borbi protiv globalnog siromaštva. On sve ovo radi putem donacija i organizacija koje je sam pokrenuo. On sve više postaje poznat po svom humanitarnom radu i koristi svoju slavu za dobre stvari.

Džordž Kluni

Džordž Kluni, Foto: Printskrin/ Youtube/Frank Reynolds

VIDEO: Ben Aflek na stubu srama nakon presude Harviju Vajnstajnu

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA