Kralj aikida Stiven Sigal danas slavi 68. rođendan, a zbog ovih stvari je uhvaćen u laži

Američki glumac popularan po akcionim filmovima danas puni 68 godina

  • 2
Nomadske igre u Kirgistanu Glumac Stiven Sigal na otvaranju drugih po redu svetskih nomadskih igara. Foto: Tanjug/AP

Američki glumac i producent Stiven Sigal (68), koji slavi 68. rođendan se proslavio 80-ih godina kao akcioni junak u filmovima "Iznad zakona", "Otporan na metke" i "Uterivač pravde", koji su bili hitovi u bioskopima širom sveta.

Osim što je u blokbasterima glumio i pokazao borilačke veštine iz aikida Sigal je učestvovao i u produkciji tih filmova.

On je inače bio instruktor aikida i proučavao ga u Japanu.

Stiven je odličan gitarista, objavio je dva albuma i radio muziku za nekoliko svojih filmova.

Glumac se može pohvaliti sa čak tri državljanstva, američko, srpsko i rusko, a poznat je i kao veliki poštovaoc politike Vladimira Putina.

PR ruskog predsednika je otkrio da je Stiven uporno tražio da mu odobre državljanstvo.

Posetio je Rusiju nekoliko puta, a isticao je da je Putin jedan od najvećih živih svetskih vođa i nazivao ga svojim bratom.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Steven Seagal (@seagalofficial) on

Odobreno mu je državljanstvo 2016. godine, ali čini se da ipak nije kliknula ljubav između njega i ruskog predsednika.

- Ne bih rekao da je veliki Stivenov obožavatelj, ali sigurno je pogledao nekoliko njegovih filmova - preneo je PR Putinovo mišljenje o glumcu.

Sigal je nekoliko puta posetio i Srbiju, pa je 2016. dobio i srpsko državljanstvo. Uz to su ga pozvali da srpske specijalne snage podučava aikidom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Steven Seagal (@seagalofficial) on

Osim što je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi, pa je nekoliko filmova posvetio i borbi za okolinu, veliki je zagovornik za prava životinja.

Glumac je 2003. napisao otvoreno pismo tajlandskoj vlasti i tražio od njih da osmisle zakon koji će sprečiti mučenje beba slonova.

Radi svog zalaganja 1999. godine primio je nagradu najpoznatije organizacije za prava životinja PETA.

Njegov filmski uspeh i aktivizam je pao u senku nakon optužbi za seksualno zlostavljanje.

Početkom 90-ih glumice Rene Malon, Nikol Selinger, Kristin Kiv i Dženi Mekkarti su ga optužile za seksualno zlostavljanje tokom njegovih kasnih, noćnih audicija.

Sigal je uspeo da se nagodi s njima i platio im je oko 50.000 dolara po osobi za ćutanje.

Tu nije bio kraj optužbama, 2000-ih se javilo još nekoliko glumica, a sve je postalo ponovo aktuelno pre nekoliko godina.

Naime, žene su se ohrabrile zbog pokreta #metoo, koji je otkrio strašnu istinu o producentu Harviju Vajnštajnu, koji je zlostavljao više od 100 žena i sada je optužen na 23 godine zatvora zbog toga.

Među koleginicama koje su optužile Stivena najpoznatija je bila Portija de Rosi, koja se proslavila u seriji "Ali Mekbil", a takođe je i partnerka jedne od najpopularnijih voditeljki u Americi Elen De Dženeris.

Ona je ispričala da joj je Sigal na audiciji rekao da je bitno proveriti da li postoji hemija među glumcima pre snimanja i otkopčao je šlic na pantalonama.

Inače, glumac iz četiri braka ima sedmoro dece.

Prva supruga mu je bila Japanka Mijako Fudžitano, ćerka njegovog instruktora aikida. S njom je dobio sina Kentara i ćerku Ajako.

Nakon 13 godina braka Sigal je odlučio da ode iz Japana u Ameriku i započeo je aferu s modelom Keli Le Bruk.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Steven Seagal (@seagalofficial) on

Supruga Mijako je tada zatražila razvod. Potom se 1984. oženio kolegicom Adrijenom La Ruso, ali je brak poništen jer je još zakonski bio oženjen s Fudžitani.

Tri godine kasnije venčao se s Le Bruk, s kojom je dobio dve ćerke i sina. Razveli su zbog nepomirljivih razlika.

Glumac je od 2009.godine u braku s profesionalnom plesačicom, Mongolkom Erdenetijom Batsuk i imaju sina Kunzanga.

Osim biološke dece Stiven je staratelj Jabši Pan Rinzinvangmo sa Tibeta. Kada je studirala u Americi, vodio je brigu o njoj.

Zanimljivo je i kako je Sigal lagao o svom poreklu, tvrdeći da ima italijanske, ruske i japanske korene, ali zapravo ima jevrejske i irske krvi.

To nije jedina laž kojom se hvalio. Tvrdio je i da se borio protiv Jakuze, pripadnika japanske kriminalne organizacije i da je pomogao u treniranju CIA agenata.

Uz to, rekao je da govori japanski, ruski i italijanski jezik, ali ne postoji dokaz da govori ijedan osim engleskog.

Najzanimljivije je što je sam sebe proglasio seks-simbolom, a mrzi intervjue da daje ženama, jer novinarke naziva "j*benim kučkama".

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дуле БЛ-РС

    10. april 2020 | 12:24

    Свака му част,свака му је на мјесту....😉

  • Mirko Ny

    10. april 2020 | 13:33

    Procitajte stenograme sa sudjenja Dzon Gotiju kako se uolasio kad su ga reketirali i tukli i kako mu je Pol Kostelano lupao samare. Na sudjenju je svedocio i nas pokojni Bosko Radonjic Don Yugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA