Tužan život naslednice imperije Bulgari: Detetu joj odsekli uvo, 35 dana bili zarobljeni na planini

Imala je 93 godine kada je preminula, a ogromno bogatstvo koje je nasledila donelo joj velike muke u životu

  • 0
Ana Bulgari Ana Bulgari; Foto: Profimedia

Ana Kalisoni Bulgari, jedna od naslednica ugledne italijanske juvelirske dinastije "Bulgari", umrla je u 93. godini, u petak 22. maja, u gradu Aprilija, blizu Rima, potvrdila je portparolka porodice.

Ana je bila potomak Sotiriosa Vulgarisa, Grka koji je bio osnivač Bulgarija.

Živela je u Italiji, ali nikada nije zaboravila svoje grčke korene. Bavila se humanitarnim radom, a nakon užasa 1983. godine, povukla se iz javnog života.

Ana Bulgari punila je naslovne strane novina 1983. godine, kada su ona i njen sin Ðorđi, koji je tada bio tinejdžer, oteti s imanjaOtmičari su ih nedeljama držali u zatočeništvu, a oslobodili su ih nakon što je plaćena otkupnina.

Držani su kao taoci 35 dana, a Ana je jednom prilikom rekla:

- Odsekli su uvo mom detetu da bi dobili novac. Otmičari su bili sa Sardinije. Bile su to plaćene ubice. Držali su nas na podu i na hladnom na planini 35 dana - započela je ona.

- Moja porodica je platila otmičarima četiri miliona lira, ili dva miliona evra. Dete je bilo snažno, nije ništa rekao kad su mu odsekli uvo nožem. Izgubila sam 10 godina života. Bilo je užasno - ispričala je jednom prilikom.

Nakon tog događaja Ana je živela veoma povučenim životom u svom gradiću kraj Rima, sa suprugom, koji je bio gradonačelnik Aprilije.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Greek City Times (@greekcitytimes) on

Italijansku juvelirsku firmu Bulgari, 2011. godine je kupila je francuska kompanija LVMH.

(I.T.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA