≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Tako mi se zahvalila": Scenarista "Niskih strasti" posle 28 godina priznao da je spavao sa Šeron

Vreme čitanja: oko 3 min.

Scenarista filma "Niske strasti" otkrio je da je imao seks za jednu noć sa glavnom glumicom Šeron Stoun

  • 10
Basic Instinct  Niske strasti  Joe Eszterhas Džo Esterhas;: LUCY NICHOLSON / AFP / Profimedia

Američki pisac poreklom iz Mađarske Džo Esterhas (75) je napisao scenario za film "Niske strasti", kojim se proslavila legendarna holivudska glumica Šeron Stoun (62), a jednom prilikom je otkrio da je imao seks sa njom na jedno veče i da je ona to uradila "kako bi mu se zahvalila za ulogu koja ju je proslavila".

Iako je šokirao otvorenom seksualnošću i prizorima nasilja pre nego što je izašao, erotski triler "Niske strasti" 1992. godine je ostvario ogromnu zaradu od 352 miliona dolara.

U središtu radnje je policijski detektiv Nik Kuran, koji istražuje brutalno ubistvo bogate rok-zvezde. Tokom istrage Kuran ulazi u vatrenu i intenzivnu vezu s osumnjičenom Ketrin Tramel. Kurana je igrao Majkl Daglas, a Ketrin Šeron Stoun.

U film je uloženo 49 miliona dolara i čak pre nego što se pojavio u bioskopima izazvao je kontroverze u javnosti zbog živopisnih scena seksa, nasilja i silovanja. Gej aktivisti takođe su se bunili jer je biseksualna žena prikazana kao psihopata.

Za ovaj filmski hit koji je proslavio Šeron, scenarista Džo Eszterhas 1990. godine je napisao scenario za samo 13 dana, a prodao ga je za čak tri miliona dolara, što je tada bila velika zarada.

Stoun je u intervjuu za “Playboy” progovorila o snimanju filma i otkrila da joj nije smetalo da snima scene seksa, ali da joj je teško palo da snima prizore nasilja poput onog kada ubija s alatom za razbijanje leda.

- Tražila sam da mi prijatelj leži kraj kreveta dok sam radila tu scenu i da mi priča neke šale. Imali su na setu čak i bolničara s maskom sa kiseonikom, jer mi se činilo da ću onesvestiti dok to snimam - ispričala je.


sharon stone michael douglas  Šeron Stoun i Majkl Daglas iz filma Majkl Daglas i Šeron Stoun; Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

- Rekla sam im da želim to sve da snimim odjednom i da ugase sva svetla. Kad su upalili svetlo, reditelj Pol Verhoven je bio toliko prestrašen da se umalo srušio sa stolice - otkrila je glumica.

Reditelj je ubacio i kontroverzni deo u kom Šeron širi svoje noge i ne nosi gaćice dok sedi na stolcu, a glumica je svojevremeno rekla da je njena vulva snimljena bez njenog znanja.

Te scene nije bilo u scenariju, a Esterhas je rekao da žali što je nije napisao on, nego ju je osmislio Verhoeven.

On je svojevremeno otkrio da je spavao sa Stoun nakon što je film izašao u bioskopima.

Sharon Stone Basic Instinct  Niske strasti Šeron Stoun Šeron Stoun u filmu "Niske strasti" Foto: Courtesy of FilmWise.com / Ferrari / Profimedia

- Drago mi je da sam je odveo u krevet. Ne zato što je seks bio jako dobar, bilo je u redu, nego što sam zbog nje upoznao ljubav svog života, svoju suprugu Naomi - rekao je u jednom intervjuu.

Naime, on je napisao scenario za film "Silver", u kom je Šeron glumila i imala aferu s rediteljem Vilijamom Mekdonaldom. Mekdonald je zbog glumice nakon pet meseci ostavio svoju ženu Naomi Baku, s kojom se kasnije Esterhas oženio i u braku su od 1994. godine.

Scenarista je objasnio da ni on ni Šeron nisu pridavali puno značaja svom seksu za jednu noć.

- Mislim da je samo htela da mi se zahvali jer sam napisao najveći hit u njenom životu. “Niske strasti” su bile najveći hit te godine u bioskopima u celom svetu. Smatram da sam zaslužio taj poklon - izjavio je Esterhas i šokirao javnost.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanT

    29. maj 2020 | 10:17

    Ko ovaj film nije gledao taj nije ziveo 😉😁

  • Laki

    29. maj 2020 | 10:27

    i jesi!

  • Sremcica

    29. maj 2020 | 13:14

    Ma neka ti se zahvalila i zasluzio si.Film je do boola sto bi rekli.Daglas i Stoun ko rodjeni za te uloge.Drugi deo nije ni bleda kopija PRVOG DELA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA