Ples Madoninog sina u čast Džordža Flojda: Kraljica popa uz snimak poslala snažnu poruku

Američka pevačica je želela da pošalje snažnu poruku, ali su je Tviteraši "dočekali na nož"

  • 0
Madonna Madona pevačica, David Banda Foto: Image Press Agency/Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia, Printskrin: Twitter/Madonna

"Kraljica popa" Madona (61) je objavila video snimak na Tviteru u kom njen sin Dejvid Banda (14) igra uz pesmu Majkla Džeksona "They Don’t Care About Us“ u čast preminulog Džordža Flojda, koga je nedavno na ulici gušio policajac, ali njihove dobre namere nisu dobro prihvaćene od strane pratilaca.

Madona i Dejvid Banda su pokušali da na svoj način odaju čast preminulom Džordžu Flojdu, koji je nedavno ubijen prilikom hapšenja, dok je ležao na zemlji, a policajac mu je "nabijao" koleno u vrat.

Policajac koji ga je hapsio je snimljen od strane jednog tinejdžera, a na video snimku koji je obišao svet, vidi se da se on kolenom naslanja na Flojdov vrat i pritiska ga sve do trenutka do kad muškarac nije umro, u nedostatku kiseonika.

Policajac je totalno ignorisao Flojdove molbe da popusti s pritiskom i da mu dozvoli da diše, a sada se u SAD-u sprovodi istraga o ovom slučaju.

Mnoge poznate ličnosti su se oglasile na društvenim mrežama povodom ovog slučaja i izrazili su ljutnju, dok žele da se što pre sprovede pravda, ali neke poruke podrške nisu dobro prihvaćene.

Madonin sin, koji je takođe Afroamerikanac kao i Flojd, pleše u kuhinji uz pesmu Majkla Džeksona, a taj video je objavila Madona na svom Tviter profilu.

Evidentno je da je taj ples Dejvidu nešto značio, s obzirom da se veoma uneo u reči pesme koje govore o istom problemu - da je nepravda prema Afroamerikancima u Americi velika i nije dovoljno kažnjiva.

- Brutalno ubistvo kruži širom sveta, a moj sin Dejvid pleše u čast Džordža i njegove porodice i bori se protiv rasizma i diskriminacije koja se dešava na dnevnom nivou u Americi - napisala je Madona na Tviteru.

Oglasili su se njeni pratioci koji tvrde da je Madona naterala Dejvida da snimi ovaj video snimak i koji su je iskritikovali nizom Tvitova. Mnogi od njih smatraju da Madonin sin, iako je Afroamerikanac, ne može da shvati kako je to "biti crnac" u Americi.

- Madona i Dejvid misle da će njihov video snimak popraviti problem, ali neće – glasili su neki od komentara pratilaca.

- Sada kada je Madona objavila ovaj video, Džordž Flojd je pronašao mir, pravda će biti sprovedena i neredi će prestati. Ovo je nešto što su svi čekali. Čekajte Madonine novosti iz njenog kupatila - napisao je ironično jedan pratilac.

- Plašim se da će Madonin sin prestati da pleše i da će se rasizam vratiti – glasio je još jedan zluradi komentar.

S druge strane, neki pratioci su rekli da bi Dejvidov video snimak bio bolje prihvaćen da je objavljen u neko drugo vreme, s obzirom da ima sjajne plesne pokrete.

Madonini verni obožavatelji su je branili rečima da se ona aktivno bori protiv rasizma godinama i da razumevanje dolazi iz ljubavi.

- Tviter je veoma otrovno mesto. On je dete. Želeo je da uradi nešto ekspresivno. Neki od vas su previše mladi da bi razumeli tekst pesme Majkla Džeksona. Slušajte ih. Šta god mislili o njegovoj mami...On je samo dete. Smirite se, Tviteraši – zaključio je jedan fan.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Madonna (@madonna) on

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA