≫ 

Misica podnela zahtev za razvod braka od policajca optuženog za ubistvo Džordža Flojda

Afroamerikanac Džordž Flojd molio je za vazduh dok ga je Derek Šovin kolenom pritiskao, onemogućavajući mu da diše

  • 4
Kellie Chauvin, Džordž Flojd George Floyd Mineapolis Afroamerikanac Keli je podnela zahtev za razvod braka, nakon što joj je muž optužen za ubistvo Džordža Flojda (usredini), Foto: Tanjug/AP, Facebook

Keli Šuvin, nekadašnja misica Minesote i žena policajca Dereka Šuvina (44) koji je uhapšen zbog brutalnog hapšenja Džordža Flojda, nakon snimka koji je "protresao" svet zvanično je podnela zahtev za razvod braka!

Njen advokat u izjavi je rekao da je supruga uhapšenog sada već bivšeg policajca Dereka očajna zbog onoga što se dogodilo.

- Razgovarao sam sa Keli Šovin i njenom porodicom. Ona je shrvana zbog smrti gospodina flojda i njena osećanja su uz njegovu porodicu, sa njegovim voljenima i sa svima koji žale zbog ove tragedije. Ona je podnela zahtev za razvod braka od Dereka Šovina - saopšteno je iz kancelarije " Sekula Law Offices".

- Gospođa Šovin nema decu u trenutnom braku, ona sa poštovanjem moli da njena deca, roditelji i šira porodica dobiju zaštitu tokom ovog teškog perioda - navodi se u izjavi.

Podsetimo, Afroamerikanac Džordž Flojd molio je za vazduh dok ga je Derek Šovin kolenom pritiskao, onemogućavajući mu da diše.

Derek je uhapšen 4 dana nakon što je uznemirujući snimak hapšenja objavljen, a za nekoliko sati proširio se po celoj planeti.

Državni tužilac oktuga Henepin, Majk Frimen, rekao je da bi se Šovin mogao suočiti sa više optužbi.

Zbog smrti Džordža Flojda demonstranti su na ulicama i vlada potpuni haos. Državna policija Minesote uhapsila je bez obrazloženja novinara i tročlanu ekipu CNN tokom uključenja u jutarnji program sa demostracija u Mineapolisu i sa lisicama na rukama ih sprovela u policijsku stanicu, izvestio je Rojters.

Tokom živog prenosa hapšenja jednog demonstranta, tamnoputog novinara CNN Omara Himeneza opkolila su šestorica belih policajaca.

Derek Chauvin, Derek Šovin, Foto: Tanjug/AP/Ramsey County Jail

- Recite nam gde hoćete da se pomerimo, obratio se Himenez policajcima uredno zaštićen maskom i vizirom na glavi, objasnivši odmah da su na novinarskom zadatku, međutim, bez reči odgovora bio je uhapšen.

- Zašto sam uhapšen, gospodine? - upitao je zapanjeni novinar CNN, ali policajci mu nisu odgovorili.

Guverner države Minesote Tim Valc proglasio je vanredno stanje i naredio intervenciju Nacionalne garde, a predsednik SAD Donald Tramp sugerisao je na svom Tviter nalogu da bi na plačkaše trebalo da se puca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA