Uhapšena zvezda serije "Prijatelji" tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda

- Dali su nam opciju da odemo, te nas upozorili da ćemo biti uhapšeni ako to ne učinimo - napisao je Kol

  • 1
Kol Sprouz, cole sprouse Kol Sprouz Foto: Shutterstock

Glumac Kol Sprouz, poznat kao Ben, Rosov sin, u kultnoj serji "Prijatelji" obratio se svojim pratiocima na Instagramu i poručio da je uhapšen.

Kol je uhapšen na protestu koji se održavaju u Solt Lejk Sitiju i nekoliko drugih velikih gradova širom Amerike zbog smrti Džordža Flojda u Mineapolisu u Minesoti.

- Grupa mirnih demonstranata, uključujući i mene, uhapšena je. Pre nego što mediji to pretvore u senzacionalističku vest o meni, postoji jasna potreba da progovorim o okolnostima: crni životi su bitni. Uhapsili su me dok sam pokazivao solidarnost, kao i mnogi drugi u Santa Monici - napisao je Sprouz.

- Dali su nam opciju da odemo, te nas upozorili da ćemo biti uhapšeni ako to ne učinimo. Neki su pokušali otići, ali su nas presreli drugi policajci koji su nam onemogućili odlazak i stavili nam lisice. Ovo moram naglasiti kao heteroseksualni beli muškarac i javna ličnost, posledice hapšenja za mene će biti nikakve u poređenju s mnogima koji učestvuju u pokretu - istakao je glumac.

- Ovo nema veze sa mnom. Ovo je vreme kada podržavamo druge, kad situacija eskalira, dajemo im podršku i činimo ispravnu stvar. Ovo je vreme da promislimo što znači biti nekome saveznik. Nadam se da će i drugi koji su na mom mestu učiniti isto - zaključio je Kol.

Džordž Flojd preminuo je u ponedeljak, 25. maja u Mineapolisu, od posledica brutalnog hapšenja od strane policajca koji je klečao osumnjičenom muškarcu na vratu, dok je on bespomoćno vikao: "Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem", objavila je agencija Associated Press.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse) on

Među poznatim ličnostima koji su izrazili svoj bunt povodom tragičnog događaja su Snup Dog, Džastin Biber, Kardi Bi, Adrijana Lima, Kim Kardašijan...

Video: Bred sa Dženifer sada radi isto i što je radio i sa Anđelinom?

Podsetimo se kako Kol Sprouz glumio malog Bena u seriji "Prijatelji":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA