≫ 

Krv oko vrata, poljubac s bratom, nosi najgore titule, ali je najlepša od svih: Anđelina napunila 45

Jedna od najlepših holivudskih glumica danas puni 45 godina, a ovo je opus njenih afera koje je imala kroz život

  • 6
Anđelina Džoli

Anđelina Džoli 1997. godine u ostvarenju "George Wallace", Foto: Profimedia

Američka glumica, producentkinja i filantrop Anđelina Džoli (45) je odlična glumica, požrtvovana majka, ali i velika humanitarka.

Anđelina Džoli je odigrala prvu ulogu već sa sedam godina, ali njenu glumačku karijeru zasenila je veza s Bredom Pitom. Bivši supružnici su se upoznali na snimanju akcijske komedije "Mr. & Mrs. Smith" i odmah zaljubili, a Bred se zbog nje 2005. godine razveo s holivudskom miljenicom Dženifer Aniston (51).

Paru je javnost dala nadimak Branđelina pa su tokom 10-godišnje veze dobili biološku ćerku Šilo (14) i blizance Noksa i Vivijen (11). Pored svoje biološke dece Pit je usvojio Madoksa (18), Paksa (16) i Zaharu kao svoje, jer je to pre njega uradila i Anđelina.

Njihova ljubav se činila skladnom i kao da će potrajati zauvek, ali trzavice su počele nakon što su se venčali 2014. godine, na nagovor dece. Samo dve godine kasnije razveli su i nakon toga do dana današnjeg prepirali oko starateljstva nad decom.

Inače, Anđelina je sa sedam godina započela glumačku karijeru pored svoga oca Džona Vojta (81) u filmu "Lookin' to Get Out".

Njena majka Maršelin Bertran je takođe bila glumica, a preminula je u januaru 2007. godine u 56. godini života nakon duge borbe s rakom jajnika i dojki.

Marcheline Bertrand, Anđelina Džoli

Maršelin Bertran; Printskrin: Youtube/Marchelinebertrand

Od iste bolesti su umrle su njena sestra i majka. Džoli je zbog toga odlučila da se podvrgne mastektomiji, odnosno odstranjenju obe dojke. Naime, genetski test pokazao je da Anđelina ima 87 posto šanse da oboli od raka i odlučila je prvenstveno zbog dece da smanji taj rizik.

- Nakon što sam saznala kakva je moja situacija, odlučila sam rizik da smanjim na minimum. Donela sam odluku o dvostrukoj mastektomiji jer je veći rizik bio da obolim od raka dojke. Operacija jajnika je i složenija - objasnila je glumica. Uprkos teškoj i hrabroj operaciji Džoli je i dalje, nažalost, u velikom riziku od dobijanja karcinoma.

Anđelina je jako posvećena deci i sama je istakla da ne pravi razliku između onih koje je rodila i onih koje je usvojila. Poznata je kao velika humanitarka i promoviše stvari poput obrazovanja, ženskih prava, postupanja prema izbeglicama i pomoći afričkim zemljama.

Glumicu često ubrajaju u najuticajnije ljude u američkoj zabavnoj industriji, a često je bila i na listama najlepših žena na svetu. Ali poslednjih godina zabrinjava svojom preteranom mršavošću, jer su joj kako kažu fanovi noge "mršave kao čačkalice".

Osim Pita bila je udata za još dva glumca. Tri godine je bila u braku s Džonijem Li Milerom (47), koji je poznat po ulozi Šerloka Holmsa u seriji "Elementary". Toliko je potrajao i njen brak s 20 godina starijim Bili Bob Torntonom. Javnost je fasciniralo i njeno i Bilijevo iskazivanje ljubavi tako što su nosili krv jednuo drugoga u bočicama oko vrata.

Anđelina je svojevremeno šokirala javnost ljubeći se u usta sa svojim rođenim starijim bratom, producentom i glumcem Džejmsom Hevenom Vojtom (47). Dok brata obožava, Džoli s ocem Džonom nije baš bila uvek u dobrim odnosima. Zamera mu što je njenu porodicu napustio dok je imala samo godinu dana, pa je njena majka Maršelin morala sama da odgaja nju i Džejmsa bez Džonove finansijske podrške.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jon Voight (@jonvoight) on

 

Anđelina je bila jako bliska s mamom pa za nju kaže da su bile poput prijateljica. Zbog nje je Džoli s 11 godina započela manekensku karijeru i bila zaštitno lice kozmetičke kuće “Guerlain”.

Džon je svojevremeno rekao u javnosti da njegova ćerka ima mentalnih problema, a navodno su prilično izgladili svoje nesuglasice poslednjih godina, pa zajedno idu na večere i ponekad se druže.

Džoli je poznata i po ljubavi prema zmijama, koje je imala kao ljubimce. Takođe obožava tetovaže kojih ima 14.

Govoreći o tetovaži rimskog broja 13 na ruci, glumica je rekla:

 Tu tetovažu sam uradila oko rođendana mog brata, a ona predstavlja snagu da se suočite sa stvarima koje su loše – rekla je glumica.

Takođe je pokazala tetovažu na ramenu na kojoj se nalazi još jedan rimski broj. Kako kaže, to je datum govora Vinstona Čerčila u kome se oseća posvećenost.

– Vidi se da  je uložio krv, znoj i suze u svoju borbu, i taj govor me uvek inspiriše, kaže glumica.

Anđelina još uvek  voli tetovaže, a najdraže su joj one na ruci koje predstavljaju geografsku širinu i dužinu, odnosno različite lokacije gde je upoznala svoju decu.

Kroz njene tetovaže se tačno vidi koliko je vezana za porodicu. Kod levog lakta ima istetoviran citat slavnog dramaturga Tenesija Vilijamsa koji glasi “ Molitve divljih u srcu – čuvane u kavezu”.

 -To je tetovaža koju sam uradila sa svojom majkom pre nego što je umrla. Obe smo oduvek volele Vilijamsa. Ona je ga je lično poznavala i pamtila kako je bio divan prema njoj dok je bila trudna sa mojim bratom, a moj otac je tada radio na filmu “Streetcar Named Desire” – zaključila je Anđelina.

Glumila je u filmovima poput „Lara Kroft“, „Gospodin i Gospođa Smit“, „Grdana“, „Turista“, „Đia“, „Aleksandar“, „Izvan granica“, „Kleopatra“ i skoro svi filmovi u kojima je glumila su postali veliki bioskopski hitovi.

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    4. jun 2020 | 14:42

    Anđelina Zloli.

  • Realno

    4. jun 2020 | 15:54

    Bila nekad.... a kosturi se danas gledaju samo na medicinskom fakultetu.

  • Ko kaže

    4. jun 2020 | 16:46

    Najlepša?Lepa jeste ali ti izrazi lica zamišljeni i naučeni ispred ogledala su prazno glumatanje,ništa prirodno i spontano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA